HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondas (35) megmondás (9) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Bankrablás póktávlatból

2011.10.25. 09:24 :: oeruelt

Nézem ezt a fehérvári takarékszövetkezetet, amit most felnyomott valaki, hát nagyon baró kis bézból satyija van a csókának! Kár, hogy ez a személyazonosság megállapításához nem sokat tesz hozzá... Vajon miért van az, hogy az összes bolti meg pénzintézeti rablás tettesét ebből a nyomi, "pók a sarokban" nézőpontból láthatjuk csak?


Nos, a biztonsági rendszerek telepítői nyilván úgy gondolják, hogy ha lejjebb tennék a kamerát, akkor részint kitakarnák a képet az ügyfelek meg a bútorok, másrészt a rabló első dolga az lenne, hogy lerúgja a cuccot. Némi igazság lehet a dologban, ugyanakkor be kell lássuk, a biztonságos, plafon alatti elhelyezés viszont nem ér kutyaszart sem, mert nem a sapikra vagyunk kiváncsiak. (A kamerák rendkívül gyatra felbontásáról ne is beszéljünk.)


De vajon miért nem tesznek ki kevéssel a fejmagasság fölött, több pontról, több szögből felvételt készítő optikákat? Vajon miért nem filmezik konkrétan arcba már a belépőket is? Meg aztán lehet már olyan kamerákat is kapni, amelyeket nem is vesz észre feltétlenül a rabló, akár bele is bámulhat premier plánban, mint egy rabosítási fotón.


Persze nehéz elrugaszkodni a kényelmes rutintól, szódával elmegy, de attól még az igazság az marad, hogy a mai biztonsági kamerás rendszerek nem nagyon zavarják a rablók tevékenységét. Akár integethetnének is.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság bank rablás takarékszövetkezet

Szent Bucit akarunk!

2011.06.20. 19:39 :: oeruelt

Mi, akik átlátjuk az ember (konkrétan Stohl András) gyarlóságát, nem elégszünk meg kedvelt színészünk (VV-s műsorvezetőnk, szerető gyermekünk, életmentőnk stb.) esetleges szabad lábon hagyásával! Nem és nem! Mi rövid távon boldoggá, hosszabbon pedig majd szentté szeretnénk avattatni, már csak meg kell halnia. Számos súlyos indokunk is van mindezekre!

Hiszen például tisztán, szépen artikulálva megmondta már a bíróságon, hogy rettenetesen sajnálja! Bizonyára sokan sírtunk a képernyő előtt. Egyébként nem mintha a bácsi lába olyan nagyon szép lett volna a baleset előtt... Véleményünk szerint lehet, hogy magától is elesett volna, esetleg éppen olyankor, amikor nincsen körülötte senki, és akkor mit csinál? Csak mocorog a hideg padlón és kiabál, ám nem hallja senki? Direkt jó, hogy így esett a dolog, szerintünk Buci szinte tutira megmentette ezzel az életét!
No jó, Andrisunk úgy tett, mint aki le se szarja, de nagyon ideges volt legbelül, ez abból is látszott, hogy mindjárt rá is gyújtott. És ez a zaklatottság akadályozta meg abban is, hogy ott sertepertéljen a sebesült körül, nem akart bajt csinálni! Inkább megfontoltan kipihente magát, azután elment egy másik autóval, hátha sikerül még valakit megmentenie. Hihetetlen éleslátás és felelősségérzet az, ami mindebben megmutatkozik!

Mert tudta ő, hogy komoly dolog az, ami vele esett, volt már neki ilyenje, biztosan sok tanulságot vont le belőle, ez látszott a fegyelmezettségén, összeszedettségén! Érezte, hogy ő most meg lett szólítva! Egyáltalán, hogy megint vállalkozott rá, na, már az is nagy szó! Pedig jól hitte, hogy majd savazzák eleget, de mégis berúgott keményen és jót szippantott is a vezetés előtt, nem ismert alkut! Mert ilyen ember a mi Bucink!


 

És amit azóta is csinált! Teljesen magától, az ügyvédtől vezéreltetve meggyőző drogprevenciós munkába kezdett, olyanokat mond például, hogy nem azzal van a baj, ha iszik valaki, hanem ha utána olyan felelőtlen, hogy másokat még haza is akar vinni autóval! No, odamond-e még valaki ilyen keményen, vállalva akár a közharagot is, mint a mi Szent Andrisunk?!

Nagyon jól látja ezt a mamája is, aki el sem tudja képzelni, hogy hónapokig, vagy akár évekig ne láthassa az ő Buciját, csak beszélőn, de lám, András még ezt is kockáztatta !

Mi, akik tudjuk, milyen kemény munkával, mennyi robottal teremtette elő napi betevő adagját mind szeszből, mind kokóból, biztosak vagyunk benne, hogy ugyanolyan lángoló lelkesedéssel fog dolgozni az emberiség általános üdvén is! Ne hagyjuk, hogy egy ígéretesen felfelé ívelő emberbaráti, morális vezéri pályát durván és érzéketlenül kettétörjön a törvény súlyos ökle! Megértést! Megbocsátást! Felmentést és felmagasztalást! Egyenes utat a szentté avatásig! Előre mindnyájunk Bucijáért!

Szólj hozzá!

Címkék: jog társadalom bűn stohl

GVH vs. Józan Ész

2011.05.21. 11:13 :: oeruelt

Bár kifejezetten kértem a Gazdasági Versenyhivatalt, hogy dádázza meg az EZO TV-t, az Asztro Showt, vagy például az utóbbi mögött álló Questico AG-t, a GVH beintett nekem! A józan ész vesztett.
Pedig úgy érzem, józan, helytálló érveléssel vezettem le azt, hogy a jóslás, a pénzenergia küldés meg a többi hókuszpókusz tulajdonképpen nem létező szolgáltatások, melyekért pénzt kérni éppen olyan, mintha valaki díszes üvegben, parfüm áron kínálna csapvizet, a hivatalnak mégis más a véleménye. Elérhetővé teszem a teljes bejelentést és a válaszlevelet-1-2-3-4-5-6-7-8 is, ám azok kedvéért, akiknek nincs kedvük átrágni magukat (az egyébként tanulságos) sok oldalon, rövidebben is vázolom a konfliktus lényegét:

Igazából már azt sem értettem, hogy a pénzért végzett jóslás, rontás levétel, halottlátás etc. hogy nem meríti ki a törvény "csalás" címszó alatt összefoglalt megsértését, hiszen "318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el". De hát, ahogy kiderült, nem meríti ki. Szerelmi bűvölésért, szellemek elzavarásáért és hasonlókért pénzt kérni és elfogadni lehet, mert - ahogy az illetékes minisztérium válaszában áll - "A gondolat- lelkiismereti- és vallásszabadság biztosítása kizárja azt, hogy az állam az emberek belső meggyőződését, hitét felülbírálja, egyes nézeteket tiltson, másokat támogasson". Így hát, ha valakivel sikerül elhitetni, hogy a körülötte ugrabugráló gonosz lelkek rontása van rajta, akkor egy kis showműsorért bátran le lehet húzni... (Kérdem, ha valakivel sikerül elhitetnem, hogy tripla nyugdíjat fog kapni, amennyiben a háza előtt háromszor összeütöm a sarkam és ad húszezer forintot, vajon ez is a gondolatszabadság érinthetetlen körébe tartozik majd?)

No jó, morfondíroztam, akkor nézzük meg a gazdasági oldalt! Hiszen van reklámtörvény, létezik tisztességes (no és tisztességtelen) kereskedelem is, valamilyen sipkát csak rá lehet húzni a nyílt színi, emelt díjas átverésre...
Írtam hát, először a Fogyasztóvédelemnek, de ők illetékességből áttették panaszomat a GVH Fogyasztóvédelmi Irodájához, ahonnan egy semmitmondó választ kaptam, így hangsúlyosabb formában újabb bejelentést tettem. A bejelentést és a választ vesézem ki alant, azzal a nem titkolt céllal, hogy az ezoterikus tanok hívőit és ádáz tagadóit összeugrasszam itt.:)

Ahogy a bejelentésben írtam, "Általában, az üzleti etikára rombolóan hat az a fajta teljes és kontrollálatlan szabadosság, amivel a ... vállalkozások gyakorlatilag nem létező, ellenértéket nem nyújtó, kizárólag a fogyasztók hiszékenységére és megtévesztésére alapozott szolgáltatásaikat nyújthatják, és precedensként szolgálhatnak hasonló termékek (szerencsehozó Buddhák, energiaközlő műanyag piramis-spirálok és hasonlók) kereskedelméhez is."

Legfőbb érveimet a GVH a válaszában is összefoglalta:Vagyis hát:

Ezt követően a GVH ismerteti a jogszabályi hátteret és az eljárásrendet, azután rátér válasza érdemi részére, miszerint:

Vagyis:


Nevezzetek értetlen fafejűnek, továbbra sem veszem a lapot!
Ha egy olyan árut, szolgáltatást kínálok pénzért, amelynek még a tényleges meglétét - valódiságát, minőségét, használhatóságát, jellemzőit, bármilyen fontos, ellenőrizhető és számon kérhető tulajdonságát - sem tudom objektiven igazolni, az ezek szerint teljesen rendben lévő dolog? Még akkor is, ha ki sem írom, hogy átverés, sőt nagy betűkkel hirdetem, hogy "Tündérfing: Elmúlik tőle az asztma, az impotencia, kockásabb lesz a has, feszesebb a mell, mellesleg a rákot is gyógyítja"?! Semmi nem számít, szabadon virágozhat a biznisz az "általánosságban hiszékenyek" kárára, az ő "releváns ügyleti döntésük" alapján, a hitéleti és világnézeti szabadság jótékony ernyője alatt?

Nem kellene a büntető törvénykönyvnek, vagy a gazdaságot, a termékek és szolgáltatások ésszerű és tisztességes forgalmát szabályozó törvényeknek húzniuk egy vonalat valahol ott, ahol teljességgel bizonyíthatatlan használati értékű áruért kérnek igen súlyos pénzeket? Biztos az, hogy Mari nénit, Julikát vagy Pistát tévés mágusoknak kell megvédeniük a rontástól, vagy bűbájt küldeni nekik - mellesleg lehúzva őket - jobb anyagi boldogulásukhoz? 2011-ben? Vagy miért ne végezhetnék az ezotéria felkent papjai áldásos tevékenységüket csupán csak meggyőződésből, hitük és világnézetük prófétai hevületével? Ne szennyezzék már be ezeket a tiszta tanokat mocskos milliók!:)

Hát, vesszek meg, ha ez nem egy diliház!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: jog társadalom hülyemagyar gvh átverés ezo tv

Szabó Megszívtam József

2011.02.09. 19:34 :: oeruelt

Változtass nevet, ha téves letartóztatások, hatósági procedurák vétlen áldozata vagy, tanácsolja az okmányiroda bölcsen egy egyházi férfiúnak! A falusi kántort gyerektartás ügyében akarták megszorongatni, de volt baja már korábban névrokona sikkasztása miatt is, letartóztatták volna, kocsiját kobozták volna el.


Ahogy a riportból kiderül, a szabályozás szerint a személyek azonosításához elegendő két adat - név és születési idő - azonossága, az már a hatóság jóindulatára van bízva, hogy az őrizetbe vétel előtt lecsekkolják-e a szülőanya nevét is, vagy sem.
Úgy hallani, hogy az okmányiroda okos javaslatát követve több Szabó József, Kis János, Horváth István és mások is lépni akarnak, csupán ahhoz kérik a bölcs hivatal újabb állásfoglalását, hogy például a Megszívtam, a Ráfáztam vagy a Kibabrált beilleszthetők-e vezetéknevükbe.
Többen ugyan bátortalanul felvetették azt is, hogy célszerűbb lenne a személyek azonosítását kiterjeszteni három adatra, de a reálisan gondolkodók lehurrogták őket, ne kívánjunk a hatóságoktól ésszerűtlenül nagy erőfeszítéseket polgári jogaink tiszteletben tartása érdekében!...

Szólj hozzá!

Címkék: jog rendőrség bürokrácia

Szegény szudániak... ha-ha-ha!

2010.10.19. 18:26 :: oeruelt

A magyar békefenntartó Papp Istvánt - ahogy hallani - egy bedőlt piramisjáték földönfutóvá tett áldozatai kártalanítása érdekében rabolták el.
Úgy tudni, nagy a szegénység Szudánban, bizonyára így is van, de azért tessék utánaszámolni, a lóvátett kárvallottak a riport szerint 175 millió dollárt buktak, és "több ezren" voltak.
Nos, csak a könnyű számítás kedvéért legyen ez a "több ezer" mondjuk hétezer, ami a 175 misiben éppen 25 000-szer van meg. 25 000 dollár pedig - napi árfolyamon, 198,03 Ft-tal számolva - 4 950 750 Ft károsultanként.
Hát, ha én egy csóró szudáni lennék, és volna 5 millám, hogy a gyors meggazdagodás reményében befektessem egy tuti bizniszbe, nem sírna a szép, húsos ajkam, ha elbuknám. Ha meg tévériporter lennék, számolnék, mielőtt a "pilóta-ügynek" bármilyen tragikus felhangot is adnék.

 

Szólj hozzá!

Címkék: emberrablás pilótajáték szudán papp istván

Egyben nyelte le a mókus az üveget!

2010.07.27. 12:34 :: oeruelt

No jó, fájni nem fájt, mert már döglött volt, de azért elég bizarr egy rágcsáló, aminek 55 %-os sör lötyög a hasában!
Persze mi, hátrafelé nyilazók csak ne szóljunk, mert a csikók sem gondolják, hogy néha kulacsborítás lesz belőlük, de hogy egy sörgyártó éppen döglött pockokkal igyekezzen bepréselődni a piaci résbe, eléggé szokatlan.


A BrewDognál persze úgy gondolják, hogy nem árt egy kicsit felrázni a sörfogyasztókat a 18, 32 vagy még magasabb alkoholszázalékú, új italokkal és az olyan nevekkel, mint a "Tactical Nuclear Penguin", a "Trashy Blonde", vagy ez a legújabb őrültség, a "The End of History". Szerintük a sör, a művészet és az állatkitömés elegyítése jó ötlet, és nicsak, el is adták a 12, különlegesen csomagolt itókát, darabját 500 jó, ánglus fontért, no és jó kis hírcverést is csaptak maguk körül!


Nem semmi, mennyi őrült kreativitás kell manapság ahhoz, hogy valaki bedugja a lábát a piaci résen, és megkapaszkodjon, én nem is kárhoztatom ezt az őrült bandát, ha pedig valaki akarna is küldeni nekem egy taktikai, nukleáris pingvint, hát ne fogja vissza magát!

Ja, és az eredeti cikk a Skyon található...

Szólj hozzá!

Címkék: sör piac őrültség

Babákat a sínekre!

2010.05.26. 12:55 :: oeruelt

Csak nem lehet frankó, hogy az ausztrálok fejjel lefelé lógnak a Földön egész életükben, tessék: babákat gurítanak a sinek közé!

Ahogy olvasni lehet, a melbourni vasútnál egy éven belül ez már a második bébigurítás volt, a megelőző egy kicsit csúnyább, akkor vagy harminc métert tolta a vonat a babakocsit, mielőtt megállt.
No de nem kell izgulni, az auszik így készítik fel a kölyköket az ausztrál futball megpróbáltatásaira, a gyerkőcök mindkét esetben sérülés nélkül - na jó, kisebb horzsolásokkal - megúszták a dolgot.
Mellesleg, a további eksönök elkerülésére az illetékesek igyekeznek felülbírálni azt a tervezői elképzelést is, miszerint a vízlefolyás megkönnyítésére ideális megoldás a peronok jelentős lejtése a sinek felé...
Ja, és még valami: az utóbbi esetben a tizenöt hónapos kiscsóka hároméves bratyója is benn ülhetett volna a dupla kocsiban, csak éppen kinn nyújtóztatta megát, lehet, hogy ez volt mindkettőjük szerencséje...
 

Szólj hozzá!

Címkék: baleset vasút mázli

Ahogy a tetőt lopják...

2010.05.25. 15:44 :: oeruelt

Kíváncsi vagy, hogyan szaródnak el, pusztulnak le a dolgok? Csak nézd végig egy Interspar/Praktiker bevásárlóközpont kocsitárolóinak sorát, ahogy szépen sorban kitörik, megbontják, majd tarra szétlopják az egészet.

"Őrök, éjszaka? Olyan nincs..." - mondja legyintve a kocsirendező sm., és közben nosztalgiával a távolba révedve emlegeti fel a Kádár-rendszerrel elmúlt, viszonylagos közbiztonságot.
Bizony, az alu profilokból és plexiből összerakott kis bodegák egészen jól funkcionáltak addig, amíg valakik rá nem kaptak az anyagra, azóta a menetrend: előbb bezúznak, kitörnek egy-két elemet, majd amikor a balesetveszélyes maradékot eltávolítják (gondolom, az üzletek műszakijai), nekiállnak az éjszakai (szét)szerelésnek. Végül marad a földhöz csavarozott pár elem, de a plexik, a bordák, a kötőelemek a semmibe vesznek, azaz a színesfém-kereskedőhöz vándorolnak.
No és ne gondold, hogy az az üzlet, amelyik nem tudja/hajlandó megoldani parkolóinak és utcabútorainak megfelelő éjszakai őrzését, éppen arra fog áldozni, hogy helyreállítsa a szétszart berendezéseket! Ó, nem!
Úgy hiszem, első lépésként a veszteséget mint költségelemet beépíti az árakba, majd legyint egyet, és hagyja az egészet a jó büdös francba! "Ezeknek, fedett kocsitárolót? Hogy szétlopják? - mondja. - Egy túróst! Majd ha nem lesz itt Balkán"! Közben persze nem látja, nem veszi észre, hogy ő is hagyja, hogy ő is a "Balkánon van". Megjegyzem, a rendőrkapitányság (igaz, a megyei, nem a városi) is csupán 100-150 méterre van a helytől...
Hát, így lopják el a tetőt a fejünk fölül.

Szólj hozzá!

Címkék: társadalom kereskedelem bűn

Árvíz? Bocs, nem segíthetek!

2010.05.20. 14:32 :: oeruelt

Gondoltam, legalább 250 forintot vagy többet, betelefonálok a 1752-es segélyvonalra, ami szerintem egy nagyon ész- és életszerű megoldás az ilyen gyűjtésekre. Mert nehogy már ennyit ne tudjon leperkálni bárki, akinek mobilja van, és nehogy már ennél egyszerűbben meg lehessen oldani...

De a Pannonom (bocs, Nordtel vagy mi a rák) azt válaszolta, hogy bakke, rossz számot hívtál, mi van veled, betéptél? Hívj már egy normális számot!
Nem lehet - gondoltam -, hogy ezek a segélyesek annyira bénák legyenek, hogy csak vonalasról lehessen hívni őket, megnéztem hát a weboldalukat, és mit láttam?

 

Hogy az éppen alakváltó Pannon, meg a Balázzsal támadó Voda a béna, de nagyon, mert bár már a múlt novemberi sajttájon düllesztettek, hogy hát ők is persze, hamarosan, szívesen meg minden, máig nem voltak képesek kiizzadni magukból egy tetves együttműködést a segélyvonalasokkal!


Hát, a bőr égjen le a képükről! Ahogy - mellesleg - a kapcsolási díjat azért lecsípő összes telefontársaságéról, meg a kedves Állam bácsiéról is, aki csak nem bírja elviselni, hogy a 250 kemény magyar forintból le ne szopogasson ötvenet áfába, ha már megteheti!


Szóval, adott a cél, adottak az adakozók, a megfelelő eszköz, de azért csak odafekszenek az útba a szarrágók, a bénák, a kommunikációig jutó adakozók.
Mit is kívánhatnék nekik? Talán jó sok vizet?

Szólj hozzá!

Címkék: szolgáltatás jótékonyság pofátlanság árvíz szarrágás

A hülyeség határai

2010.05.17. 09:43 :: oeruelt

Mindig nyitottan szemlélem az élet (esetünkben az elektronikus sajtó) azon jelenségeit, amelyek az emberi hülyeség határait igyekeznek kijelölni...

Lám, itt van egy "szenzációs fotó" és cikk, melyen azt láthatjuk, hogyan nyel le egy vízimadár egyben egy halat!

A kép azért különösen érdekes, mert az ilyen madarak (gémek, kócsagok, pelikánok meg a többi) általában nem egyben nyelik le a megfogott halakat, hanem előbb leszorítják azokat karmos lábaikkal, azután erőteljes tépőfogaikkal brutálisan szétszaggatják. Amikor aztán végeztek a mészárosmunkával, akkor a még friss, meleg halvértől gőzölgő darabokat sorban belaffantják, nem kevésbé fejlett őrlőfogaikkal péppé darálják, majd lenyelik.

 

(A lentebbi képen gémek által szétszaggatott halat láthatunk, amit már az azonnali sebészi beavatkozással - a szikék jól látszanak - sem lehetett megmenteni.)

 

Mindezt akár az Állatkert madárházában, vagy a Nagytó partjáról közvetlenül is megfigyelhetik az érdeklődők, és ezért van az is, hogy ott a gondozók a kormoránoknak és más, veszélyes szárnyasoknak csak lánckesztyűben merik osztani a halat. No és persze tizennégy éven aluliaknak egyáltalán nem, vagy csak felnőtt felügyelete mellett ajánlják a látványt, ahogyan az a ZOO honlapján is megjelenik.
Köszönjük a hazai médiának, hogy a fenti, "szenzációs fotóval" rányitotta a szemünket a természet csodálatos világára!

Szólj hozzá!

Címkék: média hülyemagyar

Aranyat az ATM-ből!

2010.05.16. 15:12 :: oeruelt

Uraim, lehet az Audi terepjárók, lopott nyergesvontatók és más, alkalmas járművek motorját izzítani, ellenőrizni a láncot, csörlőt, horgot, megolajozni a csomagtartó pántját, itt van, ki lehet a falból rántani már az aranyat potyogtató ATM-et is!
No jó kicsit messze kell menni érte, meg aztán azon a környéken viszonylag kevés az erdő, ahol el lehet tűnni a gondosan felállított rendőri ellenőrzőpontok szövevénye közt, de a gondosan végzett munka jutalma garantált: pofás kis aranylapocskák, megdizájnolva, darabja 10 gramm fölött!
Abu Dhabi, az Emirates Palace hotel és a jó, értékálló arany várja a vállalkozó kedvűeket!

 

Szólj hozzá!

Címkék: bűn bankautomata

Saját nyelvében botlott meg az újságíró!

2010.05.13. 14:33 :: oeruelt

Sajnálatos balesetet szenvedett az MTI (vagy a Stop) munkatársa, amikor megpróbált valami ütős címet kreálni egy szomorú balesethez. Valószínűleg lecsavarta töltőtolla kupakját, de aztán elfeledkezett erről és nagyon betintázott, így a penna gőze később a zseniális ötlettől berobbant, az alábbi címet festve a papírra. (A zsurnaliszta állapotáról nincsenek további információink.)

Szólj hozzá!

Címkék: média nyelv hülyemagyar

Becstelen brigantik!

2010.04.01. 15:31 :: oeruelt

Hogy ezek a Napi Ászosok mekkora genyák! Meg nem is értik, miről szól április elseje! Ilyenkor a NORMÁLISAK viselkednek úgy, MINT a bolondok, de aki eleve ELMEROGGYANT, az ilyenkor is csak magát tudja adni! Minek kellett akkor hát azzal próbálkozni, hogy szegény Kiszel Tündéből bolondot csináljanak?!

Kiszel Tündére (aki egyébként szerintem Bokros Lajos és Leonyid Brezsnyev titkolt frigyének gyermeke) mostanában amúgy is rájár a rúd, van ahol vércikin feszít, de szarik jótékonykodni, máshova meg be sem eresztik, szóval érezhetően lefelé áldozik az ő napja. Lehet, hogy 2011-re már nem is lesz érdemes Donatellás naptárt nyomtatnia.
Az ilyen akciókkal a genya Ászosok legfeljebb azt érik el, hogy Tünde, eltöprengve azon, hogy akkor most ő lesz-e a Heti Hetes vezető humoristája és celebarca a maga képességeivel, összevonja a szemöldökét, ennek pedig pillanatnyi párkapcsolatára is végzetes következményei lehetnek!

Jó lenne, ha a média egy kicsit visszafogná magát.

Szólj hozzá!

Címkék: celeb kiszel tünde genyaság

Nyolc és fél

2010.04.01. 14:53 :: oeruelt

Nekem ne mondja senki, hogy jót tesz az a magyar jogrendbe vetett bizalomnak, ha ez a szerencsétlen pöcsfej Zuschlag nyolc és felet ül, miközben négy rendőr pénzbüntetéssel ússza meg azt, hogy egy őrizetest (még ha egy handabandázó részeges volt is) szarrá vertek!

Mert hát ugye, országgyűlési képviselő, meg bűnszövetség, meg ejnye, meg bejnye, nem mondom, hogy nincs benne igazság, de vajon mennyivel kevesebb az, ha valaki rendőr (akinek ugye legalább annyira kellene ügyelnie a törvényességre, mint egy országgyűlési képviselőnek), meg nem bűnszövetségben gyepáltak, hanem csak csoportosan?

Igen, bizony, bármennyire is gusztustalan figura ez a Zuschlag a világháborús áldozatokon való viccelődésével, meg azzal, hogy egy ilyen síbolással hálálta meg azt, hogy elvbarátai visszaengedték a húsosfazékhoz, a nyolc és felet meg a 210 ezret csak nehéz megérteni...

Mindegy is na, annak az ügyészségnek biztosan sikerül ez is, amelyiknek a szóvivője sikeresen hallgatott el tényeket bűnesettel kapcsolatban, majd létesített szintén sikeresen szexuális kapcsolatot valamely ügyének szereplőjével...

El van ez az egész cseszve rendesen kérem...

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: jog rendőrség zuschlag

Szavazz a gyilkosra!

2010.03.23. 19:50 :: oeruelt

Gyakran jön elő beszélgetésekben, hogy a bírósági ítéletek sokszor nem esnek össze az emberek szubjektív ítéleteivel. Egyeseknek aránytalanul sokat, másoknak nevetségesen keveset kell ülniük, bűnhődniük.
Itt van például ez a mai eset!
Egy idősebb csóka (a Tények riport alapján talán meglehetősen lecsúszottnak látszó ember, talán csöves) ballagott a dolgára, kezében egy szatyorral, benne némi szesszel, amikor - elmondása szerint - többen kiabálni kezdtek utána, hogy "állj meg köcsög, nem hallod, állj meg"!
Bajt szimatolt, hát inkább nem állt meg, de azok beérték, ütést érzett a hátán, földre került, a motyóját elvették, őt otthagyták. Feltápászkodott és bement a rendőrségre, ahol kiderült, két, életveszélyes szúrást kapott a hátába, az egyik a tüdejét is érte.
A hekusok hamarosan elkapták a négy tettest, 20 körüli fickókat, akik közül ketten már ültek erőszakos bűncselekményekért. (Az anyag az Origón, sajna a Tények video még nincs fenn, ma este ment le)

Nos! Ha olvasod ezt, kérlek mérlegeld, mit és hogyan követett el a tettes, és mit azok, akik nem szúrtak (nem halt meg senki, de ez nem rajtuk múlt, mindenki kussolt stb.). Ne nézz utána a Btk-ban, minek minősül mindez és mit kóstál, csak írd meg, szerinted mit kéne kapnia annak, aki döfött (ha kiderül, melyikük volt), és mit azoknak, akik asszisztáltak (ha lesz tettes, vagy ha nem lesz). Jó lenne, ha nem első indulatból szavazna senki sem, hanem hagyna rá tíz percet legalább.
Kiváncsi vagyok, mi jön ki itt (ha kijön), és mi a bíróságon, igyekszem figyelemmel kísérni az ügyet.

Szólj hozzá!

Címkék: jog társadalom bűn

Maceszgombócok betörése!

2010.03.18. 19:48 :: oeruelt

Ma este több olvasónk is értesítette szerkesztőségünket, hogy ismeretlen eredetű maceszgombócok tűntek fel konyháik légterében! Legelőbb nem gyanakodtak semmire, mert csak két tojás jelent meg, némi libazsír, víz, só és vaníliás cukor társaságában, de azután csatlakozott hozzájuk némi citromhéj és gyömbér is, és ez már felkeltette az éber szemlélődők figyelmét!
Nem telt el sok idő, és szinte észrevétlenül a díszes kompániához csapódott egy kevés vörösbor meg vagy tucatnyi aszalt szilva is, de még ekkor sem lehetett tudni, mire megy ki a játék. A résztvevők aztán akkor buktak le, amikor feltűnt fél kilogramm durvára tört macesz is, Ez végképp beazonosította a hívatlan jövevényeket, és rövidesen összeállt a jóltáplált kommandó: kövér maceszgombócok bukdácsoltak a vízben, miközben a jó magyar anyák kezében megállt a pörköltszaftban bolyongó fakanál!
Nem lehetett tudni, mit kerestek a sunyin lopakodó zsidó maceszsarjak ott, ahol voltak, ezért megkerestük a betelefonálók házkezelőségeit, de ők nem tudtak semmiről, mint mondták, az ingatlanokban feltűnő ételek nem is tartoznak az illetékességük alá.
Ezt követően kiderítettük, hogy a gombócok egy főzőműsorból kerültek a konyhákba, de sem a Hal a tortán, sem a Vacsoracsata nem vállalta a felelősséget. Végül a Paprika TV jelezte, hogy Ráhel asztalát ők vitték be a magyar háztartásokba, és már nem is ez az első alkalom, hogy macesz tűnik fel a légtérben.
Mindenestre jó lenne, ha valaki megmagyarázná pontosan, hogy ki, miért, hol, mit és egyáltalán!

1 komment

Címkék: média zsidó kémrepülő

Félredugott a vandál elefánt!

2010.03.03. 10:17 :: oeruelt

Hatvanmillió forintnyi kárt okozott egy megszerelmesedett esküvői elefánt Indiában. Az esküvő nem az állaté volt, azt csupán bérelték a méregdrága szervezésű eseményre, amely Újdelhiben zajlott. Csakhogy akadt egy éppen tüzelő elefánttehén a közeli cukornádültetvényen, az esküvői bika pedig megindult toronyiránt szerelme felé. Úttörőként haladt: mintegy húsz drága limuzint taposott össze, hogy elérje kedvesét. Ez nem teljesült, ekkor megpróbált párosodni egy teherautóval, aztán betört egy kirakatot és még seregnyi kárt okozott. Végül vadőröknek sikerült kábító lövedékkel ártalmatlanná tenniük - adta hírül a londoni Metro újság.

Szólj hozzá!

Címkék: bulvár szex

"Integettem, de nagyon!!"

2010.02.23. 19:03 :: oeruelt

Győrött kirántottak egy bankomatot a Tesco elől, aztán bevágták egy kombi Audiba, és 160-nal eltepertek.
A Police.hu szerint a rendőrök rajta voltak a szeren, szinte látták a stoplámpákat, de sajna nem sikerült beérniük a túlsúlyos családi autót. Pedig "ellenőrző átengedő pontokat" is felállítottak a bűn- és Audi üldözők, ám az elkövetők nagyon rafináltak voltak, nem álltak meg!

Aztán, mielőtt már majdnem beérték volna őket, hogy hahaha, ipiapacs, egyszer csak - illa berek, nádak, erek - köddé váltak a feszülten figyelő üldözők szeme láttára!

Nos, nekem kérem első kézből való információim vannak az üldözésről! Arra például, hogy miért nem sikerült utolérni a menekülőket, ezt válaszolta Tóth 2 János őrmester:
"A Skoda kérem, az egy nagyon megbízható kocsi kérem, de nem annyira ugrós fajta. Megfontoltan gyorsul, és a beszerzésnél - tekintettel a megye útjainak állapotára - eleve olyan típust választottak, ami nem nagyon megy 150 fölé. Mi lenne a futóművel?! Meg aztán, nagyon szigorú elszámolással kapjuk a benzint, a túlfogyasztást nem igen szeretik. Én mondtam a Lajosnak, hogy menjen gyorsabban, de azt válaszolta, hogy ő bizony tartja az optimális fogyasztást - nézte is a mutatót -, majd ha én üldözök, úgy megyek, ahogy akarok!"

Az ellenőrző ponttal kapcsolatban ez hangzott el:
"Igazából nem is volt ilyen tüskés bigyónk vagy hasonló, csak egy, a kommandósok raktárában, de ahhoz nem volt kulcsunk. Így aztán, mikor kimentünk a helyünkre, csak lehúzódtunk a padkára, és figyeltünk. Gondoltuk, majd csak lesz valahogy! De aztán nem volt kukkerünk sem, szóval nagyon hirtelen tűntek fel. Én akkor kiugrottam a rendőrautó orra elé, óvatosan persze, nehogy elsodorjanak, és integettem, de nagyon!! Igen csalódott voltam amikor nem álltak meg!..."

Szóval, ahogy olvasni lehet, a rendőrök megtettek mindent, egy szavunk sem lehet. Csak a miheztartás végett...

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség győr rablás bankautomata

Orvosi csoda: az arc nélküli nő!

2010.02.19. 19:05 :: oeruelt

Láttál már olyan nőt, aki az igazi arca helyett egy egészen újat kapott, és ez meg se látszik rajta? Ha nem, nézd meg a videót!!
A riportban - esküszöm!!! - azt mondja a riporter, hogy "a nő, aki azt kérte, hogy az arcát ne mutassuk..."! Azután pedig láthatjuk ezt a nőt, aki a donor ismerősei szerint Lollipop Béláné, született Spriccer Jolán arcát viseli, de nem tudhatjuk, hogy valójában kicsoda!! Mert a TV2 a riportalanynak egészen biztosan nem az igazi arcát mutatja, hiszen kérte, hogy ne! És a TV2 tutira nagy súlyt fektet a személyiségi jogok maradéktalan tiszteletben tartására!
És hát, ha figyeled, az ismeretlen nyilatkozó ezzel a kölcsön (vagy örökbe) kapott arccal is éppen olyan jól tud beszélni, meg a mimikája is zsír, mintha a sajátja lenne! Ez orvosi csoda, én mondom!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: média fika tv2 pofátlanság

Fika - lukszus fokkefe

2010.01.22. 19:06 :: oeruelt

A Spar/Interspar már itt van nálunk egy ideje, lett volna hát idejük megtanulni magyarul, vagy legalább felvenni valakit, aki tud. Vagy aki nem tud, de tudja ezt.

Szóval ezt a reklámújságot legalább egy ember elolvasta a cég értékesítéséről, egy másvalaki a marketingen, aztán valaki beírta, ugyanaz, vagy egy újabb ember betördelte, aztán közülük valaki, esetleg egy még nagyobb főnök imprimálta. És senkinek nem tűnt fel ez a már fájóan nagy baromság. Vagy ha már viccnek szánták, írhatták volna a kondigép helyett, hogy "Eccőgép". De nem baj, lehet, hogy nyomják már a következőt a lukszus fokkefével...

Szólj hozzá!

Fika

2010.01.20. 10:08 :: oeruelt

"Valószínűleg a zavartalan kilátás érdekében fűrészelték körbe a tóparti fák törzsét ismeretlenek a balatongyöröki partszakaszon" - írja a MH. Ahogy a cikkből kiderül a kerékpárút menti tucatnyi nyír törzsét minden valószínűség szerint azért fűrészelték körbe (láncfűrésszel, némelyiket három méter magasan), mert zavarták a kilátást a domboldalon álló villák teraszairól. Ahogy hírlik, az egyik tulaj, egy tehetős pesti orvos keresett is még az ősszel alkalmi munkást valami "okos melóra", de hogy végül is ő volt-e a megrendelő, feltehetően soha nem fog kiderülni. Ahogy tíz éve egy pontosan ugyanilyen más esetben sem vezetett eredményre a rendőrségi nyomozás.
A fákat nem pótolják, mert a kérdéses partszakasz nádasként szerepel a földnyilvántartásban - mondták az önkormányzatnál.

Hát, ez a baj! Mert így, akárhogy is nézzük, a fagyilkos pöcsfej elérte a célját, a lábon megölt (és balesetveszélyes) fákat közpénzen kivágják, elszállítják, ő pedig elégedetten mosolyogva dől majd a korlátra, és délutáni koktélját szürcsölgetve hunyorog a tó vize mögé lebukó Napba.

Én azt mondom, nádas, nem nádas, ha önkormányzat lennék, legalább annyit tennék, hogy a vágás után maradó rönkökbe új nyíreket oltanék (ha jól tudom, az ilyen csemeték aztán az öreg fa gyökerét használva viharosan fejlődnek), és csak megpróbálnám eltakarni a kilátást pöcsfejék elől! No meg a bringásoknak is jól jön az az árnyék...

Nem pedig csak fülem-farkam behúzva sajnálkoznék.

Szólj hozzá!

Címkék: fika fakivágás bűn bunkóság

Szart rág idén a Hervis?

2010.01.13. 13:16 :: oeruelt

Az addig oké, hogy a sarokra a kajáért menjek cekkerrel, vagy fizessem a szatyit (legyünk környezettudatosak!), de hogy már a Hervishez is bevásárlótáskával kelljen beállítanom, nekem sok!

Hat rongyot hagytam ott ma az egyik boltban (adidas polar sapi meg sál), aztán a kasszánál nekem szegezték a kérdést: a szatyorért fizetni kell, kérem?

Hát nem kértem. Ha a Hervisnek az áraik mellett nem fér bele az árrésébe, hogy vásárlóit (akik azért nem napi rendszerességgel fordulnak be az ajtón, és akik általában nem két fillért hagynak náluk) kényeztesse egy-egy négy-öt forintos(?), piskótafüles, polietilén reklámtáskával (amire ráadásul ugye ők vannak nyomva), akkor kenjék a hajukra!

 

Remélem tisztán látszik a következő képen, hogy mit küldök nekik, a frissen vásárolt termékeket tartva a kezemben! Ha rendeltetésszerűen használják, nekik sem lesz szükségük hordtáskára, hogy hazavigyék...

Szólj hozzá!

Címkék: kereskedelem hervis szarrágás

Nyolc napon túli nyelvi sértés!

2009.11.18. 19:22 :: oeruelt

Elég! Vessünk már véget kérem annak, hogy a rendőrök például, amikor mikrofonközelbe kerülnek, bestiális kegyetlenséggel esnek neki az anyanyelvnek!
Megfigyeltétek már? A legegyszerűbb dolgokat is olyan nyakatekert, faramuci módon képesek előadni, hogy a zembernek belesajdul a feje.
Itt van például az a szerencsétlen lúzer, aki előbb egy postát akart felnyomni, majd amikor megugrasztották a kiérkező hekusok, valami telefonfülkéből(!) gázpisztollyal kezdett pufogtatni rájuk. Hát persze, hogy ellőtték kezét-lábát! Nos, hogyan meséli el az egyik zsaru azt az egyszerű történést, hogy amikor a pasi rájuk lőtt, akkor lepuffantották???
"Akkor, amikor az elkövető a fegyvernek látszó tárgyat az irányunkba fordította, és akkor döntöttünk úgy, hogy a szolgálati fegyverünket az ő irányába használjuk".
Nagyon kérem, ne csak a rablót ítéljék el!
 

20 komment

Címkék: rendőrség nyelv bűn

Mértékkel igyál! - ajánlja a köztéri reklám

2009.10.31. 15:38 :: oeruelt

...méghozzá a közpénzből, társadalmi célú hirdetéssorozatként indított kampányban, ahogy én azt egy citylighton láttam a közeli buszmegállóban.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kezdeti lépés (már ha az óriásplakát volt a kezdet) még másfe indul persze: "Már pia nélkül is élvezem a társaságot!" - mondja. Vagyis, volt idő, hogy csak beállva tudtam elviselni a többieket, de most fura mód, szárazon is mulatságosnak tűnnek! ...Az alkesz lejött a szerről, dícséretes.

 

Aztán a fősor marad ugyanez, de a tovább is tanulmányozható citylight már finomítja a képet, nem teszi le voksát a teljes absztinencia kellett, "részegség helyett jó hangulatot, ivócimborák helyett barátokat" ígér, már ha "mértékkel emelgetjük a poharat"!

Ez az, ne rohanjunk mindjárt ajtóstól a közmegítélésbe, ne akarjuk mi fingani a passzátszelet! Ha egyszer a magyar embör úgy gondolja, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás, kifejezetten pedig a szociális ivás kulturánk eklatáns, mi több, bátorítandó tevékenysége, hát ajánljuk ezt!
Ez persze társadalmi célú reklámnak lópöcs, mi több, kedvezőtlen tendenciákat erősít, ez a véleményem. Mert A., ha valaki még nem piál, ettől úgy gondolhatja, a "mértékkel emelgetés" elérése a kockázat nélküli, mi több, a társadalom által is elismert, támogatott cél, B., ha valaki gyakorlati alkoholista, az ettől úgysem vesz vissza, mértéke pedig már amúgy is a vödör volt...

Fura dolog az az alkohol, a jó pálinkának, a jó magyar bornak az ő megivása, ezzel olyan szemérmesek vagyunk. Nem is kéne inni (mert abból azért lehet baj, van is már egy-kétmilla alkoholistánk), meg inni is kéne, (mert hát nemzeti karakter, ripittyom), meg gazdaságilag is fontos (foglalkoztatás, adók meg ilyesmik). Hát az ilyen tökölődésből születnek az ilyen nem egészen átgondolt üzenetek.
Persze, ha legurítok egy deci Vilmost, lehet, hogy sokkal elnézőbb leszek...

 

Szólj hozzá!

Címkék: drog társadalom társadalmi célú reklám

A művészet visszanyal

2009.10.18. 19:31 :: oeruelt

Annyit nyavajognak a graffitis kiscsávók, hogy amit ők csinálnak az művészet, tessék kérem megbecsülni, nem pedig üldözni, ...lószart! A legtöbb fantáziátlan kis pöcs, az agyhalott tagelők egészen biztosan, de lám, a kreativitás csak megtalálja a maga útját!
A Discoveryn láttam a fazont és utánanéztem, tessék, két anyag is itt van. Még csak annyit, baromi kíváncsi lennék, mit csinálnának a közterületesek, ha egy ilyen arc felbukkanna nálunk? Bevinnék, mert részlegesen megtisztított egy koszos falfelületet? :D Óriási lenne végignézni, ahogy a fafejű bürokrácia összecsap a józan ésszel a bírói pulpitus előtt! Bár azt sem tartom lehetetlennek, hogy győzne... :(


 

Szólj hozzá!

Címkék: művészet graffiti kreativitás

süti beállítások módosítása