HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ne verje ki!

2008.03.27. 14:50 :: oeruelt

Hallottam ma reggel a régi szlogent: "Amíg ön durmol, dolgozik a Darmol". Rég találkoztam vele (emlegették, személyes emlékem nem volt róla), vidámmá tett! Lehet, hogy első fecske csak, és jönnek majd vissza a vicces reklámversikék?
Azt sem tudom, hogy a fenti idézet az autentikus, vagy a másik - "Amíg Ön alszik, A Darmol dolgozik." -, no és a második (népnyelvi) sor is jár: "Reggelre kelve, Pizsamája telve". Persze lehet, hogy manapság, a századelőnél sok tekintetben prűdebb világunkban a "ha Darmolt iszik este, reggelre összeszarja magát" konklúzió ilyen költői megfogalmazása nem növelné, vagy talán vissza is vetné az eladásokat. Mert hát, bár szeretjük magunkat jó humorú, viccelős, kabarézós nemzetnek beállítani, a magyarok érzéke mindezekhez valóságosan nem tűnik olyan kiemelkedőnek, mindennapjainkban pedig bizony eléggé savanyúak vagyunk. Lehet, hogy ránkférne némi táplálékkiegészítő, ahogy mondták: "Izmos testben vidám lélek, Szit malátakávén élek"!
A táplálkozás és az altáji gondok-örömök egyébként is kiemel témái és poénjai voltak a szlogen-fabrikálásnak, lásd: "Artin drazsé sose káros, Ettől székes a főváros.", vagy volt egy másik hashajtó(?), emésztést elősegítő gyógyvíz(?) is, amely piros pecsétes cimkéjéről és visszafogott hatásáról Arany János örökbecsű sorait (Mátyás anyja) kapta szlogenül: "Piros a Pecsétje, Finom a hajtása". Sajna nem tudtam kideríteni, mi is volt ez.
Hogy valami kijöjjön, persze be is kellett mennie, erről szólt például a "Mondja, marha, miért oly bús? Olcsóbb a hal, mint a hús! - vagy - Mondja marha, miért oly bús? Ujra itt a jó pontyhús!" klasszikus plakátja is, ahol is egy hal figyel ki a tóból a parton álló kérődzőre.
A bőséges ebéd aztán nem múlik nyom nélkül, kerül folt a ruhára, morzsa a szőnyegre, dőzsölnek a szemtelen rovarok is a cselédszálláson ha hagyják, de mindenre van megoldás!
"Ne keféljen mással, csak FIT kefeviasszal!" ajánlják a fogyasztónak, cipőre szól az "Addig volt a Schmoll jó paszta, míg a Kakas meg nem ...jelent!", majd közlik: "Itt az új folt- és pöcséttisztító! Egy köpés a nadrágra, egy köpés a pasztára, Nézze meg a pöcsét nincs a gatyájába!", aztán meg azt, hogy "Drámát legjobban Sexpír, Poloskát Ditrichstein írt! - vagy - Pikturában Tiziánnál, Irtóbb a sikere Ditrichsteinnek - cyánnál"! Végül: "Ne verje ki a kerítés mellett állva, kiszívja majd Veronika: Veronika a porszívók világmárkája! - vagy - Ne verje ki, ne rázza ki, Erikával szivassa ki"!
Akkoriban persze még voltak kuplerájok is, a kis- és nagypolgári létnek az ágyi örömök hajkurászása - házon belül és azon kívül - is integráns része volt, nem csoda hát, ha ezek a vidám bökversek az előzőeken túl is adtak iránymutatást, például így: "Royal bútor, Royal kaszni, Royal ágyban a legjobb ...aludni!", vagy így: "Kislány, hogyha malackodol, legyen nálad palack Odol"!
Mérget persze nem innék rá, hogy ezek mind pont így jelentek meg a korabeli lapokban és plakátokon, de az biztosnak látszik, hogy szórakoztatóbb volt akkortájt a reklámokat böngészni, mint manapság. Isten hozott hát Darmol, és persze erőlködés nélkül szarok rá, ha ez most gyógyszerreklám volt is.

1 komment

Címkék: humor társadalom fogyasztás napi betevő

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr62399101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pogány János 2008.08.03. 11:41:40

Változat a Darmol reklámra:
"Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol
Reggel már úgy kell kiásni a szarból"
süti beállítások módosítása