HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Józsi bá' lecsap!

2009.07.09. 10:37 :: oeruelt

Kocogók, mostantól jobb lesz erdőn-mezőn gumicsizmában dzsoggingolni, nem megfogni drótot, kerítést, nem nyitogatni sorompót, nem átmászni semmin, egyáltalán, nem letérni a járt ösvényről! Kirándulók, a falusi vendéglátás mostantól egy kicsit veszélyesebb lesz, mert Józsi bá' már köszörüli hátul a fészerben a fénykardot, azzal fog lekaszabolni mindenkit, aki közel merészkedik az uborkájához!
Mert hát megváltozik a törvény, ahogy tudni lehet, a Btk. a következő 29/A. §-sal egészül ki : "Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.
Na, ez éppen egy olyan törvényszöveg, amin végtelen ideig el lehet majd nyammogni vádlóknak és védőknek, mert hogy mi az a "szükséges védelmi eszköz", meg mi az "adott helyzetben elvárható" figyelmeztetés, intézkedés, azt mindenki másképp fogja látni. Arra meg gondolom senkit nem kell emlékeztetni, hogy dróttal való motoros-lefejezésben, árammal való agyonvágatásban eddig sem voltunk rosszak...
A védelem szükségességét, jogosságát persze én sem vitatom, de azt szomorúan látom, hogy az állam ahelyett, hogy ezt az "állampolgári védelmi jogosultságot" megpróbálná a minimális szinten tartani és fokozni a maga erőfeszítéseit a felderítés és megelőzés frontján, a lovak közé dobja a gyeplőt és azt mondja: na, ha én nem tudtam megoldani eddig a gondjaitokat, most próbálkozzatok ti!
Ezt persze nem csak én látom így, a Hírszerző cikkében a megkérdezett Tóth Mihály is azt mondja, "a szabály egy szükséges rossz, csak akkor lehet igénybe venni, amikor az állam nem tud megvédeni minket, ezért ésszerű korlátok között kell tartani". No de hogy ki és hogyan fogja mindezt "ésszerű korlátok között tartani", arról nem szól a törvény...
Az emberi hülyeség végtelen nagyságát vallva tehát pillanatnyi kétségem sincs afelől, hogy a megengedő kibővítés nyomán hamarosan megjelennek az első medvecsapdák a földeken és a kiskertekben, melyek funkciójára a telkek négy sarkára kitűzött sajtcédulák hívják majd fel a figyelmet. Ha meg valaki családostól eltéved a hétvégi erdei pikniken, és könnyelműn toronyiránt igyekszik a város hívogató fényeinek irányába, az magára vessen, ha elveszíti pár végtagját! Az állam megtette, ami tőle telt...

2 komment

Címkék: jog társadalom bűn

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr621235887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luigi a lázadó 2009.08.24. 23:10:00

Néha betévedek erre az oldalra és sok mindenben egyet szoktam érteni Veled.
Ebben a témában azonban szöges ellentétben áll a véleményünk.
Csak a tisztánlátás kedvéért:
paraszt gyerek vagyok így születtem és így halok meg, ezt nem szégyenlem, a munka nem bűn.
A szüleim és a dédszüleim is földműveléssel foglalkoztak, ezért nálunk ez már tradíció.
Jahhhh a diplomámmal nem tudok a szakmámba megélni, akkor marad a kapa és a kasza. Pedig jó diplomám van, csak nem jó régióban élek.
Tehát az alapgondolat, megvédeni vagy sem.
Amit kétkezi munkával elértem, azt elvenni senkinek nincs joga, főleg nem zárt kerítésen belül. Ha valaki dolgozott a FÖLDÖN izzadva, sok szenvedéssel ha valamim elveszik, akkor én is elveszem valamijét. Ez farkas törvény! Ha kell a mezopotámiai törvények betartásával, ha loptál kezed oda.(persze csak csuklótól) Soha, még egyszer soha nem volt olyan, ha kért valaki ne adjak, de ha elveszi, azt amiért nem dolgozott, engedtessék meg, hogy én szabjam rá ki a szükséges penitenciát, s ne az állam. Az az ÁLLAM, aki nem tudja megvédeni, a tanyán élő idős, vagy mezőgazdaságból jövedelmüket kiegészítő nyugdíjasokat. Én nem féltem magam 190 cm magas és 120 kg vagyok 30-as éveim vége felé járó paraszt gyerek vagyok. A környéken - miután 3x betörtek a tanyánkba és a rend őrei 30 nap után feladták lelkiekben is a forrónyomos küzdelmet - meghirdettem a vendettát, mely arról szól, ha illetéktelen jár a kerítésen belül és nem szólt előre, azt egy mogyoróvesszővel úgy eltángálom, hogy napokig nem ül a fájdalmas részére, s ha visszajönne esetleg elégtételt venni komáival, hát akkor újra megkapja az áldomást. Nagy a mogyoróbokor kitart egy darabig.
Nem lesz áram a kerítésbe, nem lesz medvecsapda a kertsarkába, én egyenes ember vagyok, egyszerűen megverem és itt lép be a jog, mely talán egy kicsit az én oldalamra állt a jogszabály módosítással, ha bement lopni valaki és azt megfogom, ne engem büntessenek már meg, ha elverem, hátha tanul.
És ez akkor már nem önbíráskodás, egyszerűen vagyonvédelem.

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2009.08.26. 07:43:35

luigi
Amit írtam, az állam eddigi (és várhatóan jövőbeni) elégtelen erőfeszítéseinek, valamint az emberi hülyeség kritikájának szántam. Ez a kettő elég veszélyes elegy, csupán erről van szó. Az ellen, hogy te eltángáld a tolvajokat, semmi kifogásom nincsen, de szinte biztos, hogy valamelyik nagyeszű tanyaszomszédod majd szerez valahol egy akciós taposóaknát, és telepíti a kukoricásába, ahol felrobbant vele egy védtelen pisálót. Ez sajna törvényszerű, ha a tömegnek engedik át a fenyegetés lehetőségét.
süti beállítások módosítása