HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Jövőre nem kell SZJA-t fizetnünk!!

2009.05.26. 10:58 :: oeruelt

Na nem neked, hanem csak nekünk, szóval ne visongjál!
Kérem szépen, én mostan szeretném közölni az illetékes hatóságokkal, hogy famíliánk tegnapi tanácskozásán úgy döntöttünk, hogy az eddig "jövedelem" néven emlegetett bevételeinket a jövőben egyszerűen "píznek" nevezzük majd, ezért magunkra nézve nem tekintjük kötelezőnek a jövőben az SZJA befizetését!
Az ötletet a KRESZ módosításához kapcsolódóan felszínre került "iskolabusz jelenség" adta, hiszen mint kiderült, a törvényi előírások alóli kibújáshoz elegendő a dolgokat más néven nevezni, mint amik!

Szóval, vannak ugye az "iskolabuszok" (jaj má', mingyá' csapok a számra, nem is azok!), amikkel a Volánok szállítják a pulyákat kezdéskor meg lefújáskor, úgy ahogy az önkormányzatokkal szerződtek rá. Menetrend szerint (járatsűrítésként), vagy különjáratként, üss agyon, nem tudom, de a lényeg az, hogy ha a szerződésekben nem iskolabusznak hívják, akkor nem kell bele öv meg gyerekülés! Ha meg annak, akkor szopás van!
Hát, most megállapodtak a felek, hogy nem hívják annak, nehogy a faroknak a rossz végére kerüljenek.
Egyébként agybaj az egész (mondom több gyerekkel a hátam mögött), az iskolabuszok biztonsága nagyon fontos, de ne akarjunk már Krisztusból bohócot csinálni! Ha a kiscsókák egy buszban utaznak (akár öv meg ülés nélkül is), normális esetben olyan jó helyen vannak, mint Ábrahám ölében, védi őket a tömeg ereje, sokkal jobban, mint egy beövezett mikrobuszban vagy egy személyautóban. Na bumm, legfeljebb pár foguk bánja a koccanást.
Na de kérem, repülőre se csak ejtőernyővel a hátukon ülhetnek, meg a kompon sem aggatnak rájuk mentőmellényt a beszálláskor, pedig kevesen tudják közülük átúszni a Csatornát, repülni meg még annyian sem bírnak! Ja, meg hát taxiban sem kell, mert jól lobbiztak a fiúk. Szóval, ez az egész túllihegése a biztonságnak, ilyen rémes ötleteket képes szülni, hamarosan oda jutunk, hogy fára is csak akkor mászhat a kölök, ha az önkormányzat vagy a szülő biztosítja a szabványos védőháló kifeszítését meg az orvosi készenlétet!
Ez a "ne nevezzük iskolabusznak az iskolabuszt" játék - bár szerintem minden érintett csak ésszerűen próbált meg eljárni - meg már annyira magyar, hogy a felvételét kéne kérni a Hungarikumok közé! Mert hogy egy jogszabály normálisra, a való élettel, a tényleges igényekkel és lehetőségekkel összeegyeztethetőre sikeredjen, az szinte elképzelhetetlen.

No de nem is ez a szaros buszkalamajka érdekel engemet, hanem ahogy mondtam, jövőre coki APEH, én megmondtam neked most előre, jövedelmünk nem lesz egy vas sem, a pízt meg, amit begyün eltapsoljuk, vagy elszórjuk államkötvényre!

Szólj hozzá!

Címkék: jog gyerek közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr761144392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása