HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondas (35) megmondás (9) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

7 kiló halál

2007.12.20. 21:35 :: oeruelt

Megint van jó kis elgondolkodni valónk mára. Éhen halt egy 1 éves kisfiú a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén.
Még novemberben hívták ki az ügyeletes orvost a szülők – akik 6 gyereket neveltek egy egyszobás házban –, de ő már csak a lesoványodott kisfiú halálát tudta megállapítani. A ...kisfiú az átlagos 10 kiló helyett alig volt több 3 kilónál. A településen többen állítják: a gyerekeknek gyakran csak cukros víz jutott táplálékul, a szülők elitták a segélyeket. A 6 gyerek egyike korábban saját kérésére inkább egy gyermekotthonba költözött. A kisbaba halála után a gyámügy ...mindegyik gyereket elvette. A házaspár felelősségét még vizsgálják a rendőrök...

Könnyű és kézenfekvő azon sopánkodni, hogy hát micsoda emberek vannak, hogy a saját gyereküket, meg hogy hú, meg hogy há!... Ja, egyébként így is van, de akad ebben a történetben egy nagyobb gond is, ha észrevettétek: hat kölök élt egykupacban apával, anyával, akikről mindenki tudta a faluban, hogy eltapsolják a családi segélyt és a pulyák cukros vizet szürcsölnek, csak ünnepeken akad egy szikkadt sercli magában. No és milyen lehet egyébként is az a család, ahonnan elmenekül a gyerek?!
Mindenki ismerte a viszonyokat, a szomszédok, a "hivatal" emberei úgyszintén tudhattrak róla (mi maradgat titokban Piricsén?), a körzeti megbízott tuti látta Filemont és Bauciszt együtt hajlongani a községi talponállóban, és feltehetően a helyileg/területileg illetékes gyámügynek is nyitott könyv volt a család. De mindez kevés volt ahhoz, hogy ez a gyerek életben maradjon!!
Pedig hát, hét kiló lemaradást nem lehet csak úgy, egyik napról a másikra összeszedni, ahhoz szívós, kitartó szenvedés kell, legalább akkora, mint egy tévésóban ledobni a száz valahányból húsz-harminc kilót. Csak hát az ugye a spotlámpák fényében történik, ez meg csak nap- és szemérmes holdvilágnál.
Sejteni lehet, fogyása (vagy nem-hízása) kezdetén ez a kisfiú (akinek még a nevét sem említi a híradás) is járkált, tán még futkosott is, ha felérte, kicsi kezével matatott az asztalon, turkált a szemétben, de aztán teltek a hetek, kis hasa előbb esetleg kigömbölyödött a mértéktelen (cukros víz) ivástól, de ahogy az energia fogyott, a gyerek is egyre enerváltabbá vált, már csak feküdt, a has konkávvá formálódott, a bordavégek kicsúcsosodtak, a csípőcsont oldalt felágaskodott, hátul a lapockákból angyalszárny kezdemények lettek.
Apáék közben jöttek-mentek, néha nevetgéltek, máskor csak feküdtek hortyogva, de más senki nem járt arra. Sem egy szomszéd bácsi, sem egy néni a hivataltól, sem a rendőr-bendőr, de még a pecsételős, kérdezgetős néni sem a messzi gyámhivataltól. Kiló kilóra jött – illetve ment – így az egyszobás házban, 2007 végén, az Európai Unóban, egy szociálisan állítólag érzékeny társadalomban, míg kihült a gyermek.
Mindenkinek, szomszédoknak, hivatalnokoknak, rendőr-bendőröknek, állami gyámoknak, boldog, békés karácsonyt ott, a messzi Piricsén!

168 komment

Címkék: bürokrácia bűn emberi jogok napi betevő

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr82270805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feri a messiás 2007.12.21. 01:59:41

Érdekes dolog az embert csoportként vizsgálni. Ha jobban megnézi az ember, kiderül, hogy egy bizonyos társadalmi pozíciótól felfelé elmaradt a rendszerváltás. Ôk még ma is a szocializmusban élnek. Úgy gondolkodnak, úgy viselkednek, és úgy szocializálják a gyermekeiket. A társadalmi önrendelkezés leépitése, az önálló felelôsségvállalás tagadása, a saját jelen építése, mások jövője árán.
Ezek sajnos léteznek. Még mindig állam-bácsitól lopják boldogulást jelentő pénztömeget. És ez sajnos nem származásfüggô, bár a baloldali elitet keményebben érinti.

gendermember 2007.12.21. 02:10:11

számoljunk.

- Terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS - havi ellátás) valószínűleg nem játszik, mert ahhoz munkahely kell.
- Családi adókedvezmény valszeg szintén nem
- Gyermekgondozási díj (GYED) ugyancsak kieshet a fentiek miatt

- Egyszeri anyasági támogatás
terhesgondozás igazolásához kötött
Összege a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 százaléka, 2006-ban 58.050 Ft, ikergyermekek esetén gyermekenkénti 300 százaléka azaz 77.400 Ft/gyermek

- Gyermekgondozási segély (GYES)
Összege 2007-ben azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével: nettó 24.824, ikergyermek esetén 49.648.
A szülő jogosult
* saját háztartásában nevelt gyermek 3. életévének betöltéséig,
* ikergyermekek után a gyermekek tankötelessé válása évének végéig,
* tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek 10. életévének végéig.

- Gyermekgondozási támogatás (GYET)
közismertebb nevén főállású anyaság
Összege 2006-ban azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (25.800 Ft – nettó 23.607 Ft)
* ha a szülő saját háztartásban három vagy több kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévétől 8. életévének betöltéséig jár.

- Családi pótlék
Összege 2007--ben
1 gyermekes család 11.700/hó/gyermek
1 gyermekes egyedülálló 12.700/hó/gyermek
2 gyermekes család 12.700/hó/gyermek
2 gyermekes egyedülálló 13.800/hó/gyermek
3 és több gyermekes család 14.900/hó/gyermek
3 és több gyermekes egyedülálló 15.900/hó/gyermek
tartósan beteg gyermek 22.300/hó/gyermek
tartósan beteg gyermeket egyedül nevelő 24.400/hó/gyermek
nevelőszülőnél nevelt gyermek 13.800/hó/gyermek

ehhez jöhet még szociális segély vagy támogatás a helyi önkormányzattól.
szóval számoljuk ki, mennyi összesen. szerintem nem lesz egetverő az összeg.

gendermember 2007.12.21. 02:11:13

amúgy a szívem szakad meg a kissrácért :((
RIP

wan2bee 2007.12.21. 02:20:19

Maestronak lehet, hogy igaza lenne, de nincs. Hiszen a penz megvolt. Itt sajnos sokkal nagyobb problemarol, az emberi nemtorodomsegrol es arrol a sokaig ugy marado helyzetrol van szo, hogy a hivatalnokok, gyamugyesek magasrol tesznek a ciganysorokra. Ami szinten nem egyoldalu dolog, mert oket is meg lehet erteni valahol. Az a szomoru, hogy ma letezik olyan elmeallapot Magyarorszagon, ahol egy AKARMILYEN ember halni enged egy egy eves gyereket. Undorito altalanositas hogy a ciganyok a penzert csinalnak gyereket. Van benne igazsag. Undorito altalanositas, hogy a hivatalok magasrol leszarjak a ciganyokat olyan helyeken ahol erre okuk lehet. De ebben meg tobb igazsag van. Undorito altalanositas, hogy ha nem epitunk autopalyat, akkor eletben maradna a sokadik ilyen szerencsetlen sorsu, magatehetetlen gyermek. Ebben semmi igazsag nincsen. Mert lehet, hogy a borsodi falu mellett vezetett autopalyan rakodott maltert a legnagyobb fiu. Es abbol vitte a cukrot a testvereinek. Es a kisustit az apjuknak, hogy legalabb ne rugdossa meg az anyjat, vagy a masik 5 gyereket. Egyreszt, masreszt meg teljesen mas dimenzio a ketto. Ebben semmi politika nincsen. Ez sajnos prekoncepciok es nagyon nagyon szegeny emberek tehetetlen kovetkezmenye. A kisfiut az egesz falu, de legalabbis a "ciganysor" meggyaszolta tisztesseggel, es ott ilyen tobbet nem fog elofordulni, mert az ember eletnel nincs dragabb kincs ezen a foldon. De sajnos vannak olyan helyzetek, amiket penzzel nem lehet megoldani. Ez ilyen. Penz lett volna. A nagyon sulyos gondolkodasmoddal van a baj. Es az nem fog megvaltozni a tamogatasokra, ne adjisten az euro-bevezetesre. Az hosszu evekbe kerul megvaltoztatni. Es ebben az orszagban ma sajnos nincsen egyetlen olyan valtoztatni kepes ember sem, aki komplett atfogo programot tudna mutatni, nem is veghezvinni annak erdekeben, hogy a csaladtamogatas is megmaradjon, az autopalya is megepuljon, es esetleg 10 ev mulva a szulok setaljanak be a gyamhivatalhoz, hogy szanjak-banjak, de nem tudjak eltartani a 6 gyereket, csak harmat, ezert segitseget kernek. Ha ma megjelenik a gyamhivatalnok a ciganysoron azzal a szandekkal, hogy akkor o elviszi a gyereket, rettenetesen megveri mindahany eleteros ciganyember a kozossegben. Effelol ketsegem nincs. Csak az a baj, hogy felelosen gondolkodni keptelen emberek terrorizalnak neha olyanokat, akik valoban a javat akarjak egyeseknek...
Szomoru. De sehol a vilagon nincs ez maskepp. Emberi termeszetnek hivjak... Lehet fogni sokmindenre, penzre, politikara, rasszizmusra, de itt reges regen nem errol van szo...
Boldog karacsonyt az osszes olyan kisdednek, aki keptelen magat ellatni, es elet-halal harcot minden masnapert. Es boldog karacsonyt annak a csaladnak, aki elvesztette 1 eves gyermeket. Szukseguk lesz ra...

Cosmic 2007.12.21. 03:53:33

Magyarországon a poltikai elit nem akar és nem mer szembe nézni soha a tényekkel.
Mint ahogyan "cigánybűnözés" sincs hazánkban (szerintük), akkor valószínűleg ez is egy elszigetelt eset. Nem szabad kispolgári sztereotípiákra építeni a társadalmi viszonyainkat. Tulajdon képpen lehetett volna ez egy német ajkú család is. Nem? Hiszen olyan sok sváb családra jellemző az, hogy egy szobában 6 gyereket nevelgetnek, akikből a legkisebb éhen hal az apu anyu szeme láttára. A Blahán is lehetnének zsidó zsebesek vagy szlovákok, hogy nem így van az nyilván elszigetelt eset szintén.


...azt azért nem szabad elfelejteni, hogy itt egy gondatlanságból elkövetett emberőlésről, vagy valami nagyon hasonlóról van szó.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2007.12.21. 05:34:48

a jelen automatikus segélyezési gyakorlat nem tartható fent. van egy réteg, akiknek a gyerek csak a segélyezéshez szükséges eszköz, tárgy. legyártja, minimálisan költ rá (cukros víz). de fenti esetben még erre is képtelenek voltak.

véleményem szerint - akármennyire is költséges - ezt a helyzetet a gyámügyi eljárások szigorításával, a gyerekek azonnali elvételével kellene orvosolni. ahol már kettő is éhezik, miből él meg majd a harmadik-negyedik?

feri2360 2007.12.21. 05:51:58

Feleségem gondozónő bölcsiben, ott is van egy problémás (talán drogfüggő) apa által nevelt(?) ikerpár. Koszosak, éhesek, bölcsiben fürdették meg őket, dupla adag ebédet kapnak. Gyámügy tud róluk, de nem veszik állami gondozásba őket, mert az jutalommegvonással jár, ugyanis akkor nem tudták megoldani maguk a problémát. Így hát szarnak bele...

xszolix 2007.12.21. 06:13:06

Nem biztos, hogy a gyámügyis, védőnő, jegyző a hibás.
Van védőnő ismerősöm és tudom mennyire nehéz neki hasonló családokkal bánni. Ha kiderülne, hogy mondjuk miatta (ő jelentette a szörnyü állapotokat) vitték intézetbe az egyik gyereket simán megkéselné a "család". Messziről könnyü mondani, hogy lusta, gyáva a gyámügyis, védőnő, jegyző, de ha a szomszéd faluban, városban laknál te is inkább irnád a fiktiv jelentéseket mint kockáztasd a saját gyerekeid megkéselését.

Ozzie 2007.12.21. 07:00:10

el kéne végre gondolkodni odafent,hogy milyen "kisebbség" van nálunk.Aki felelősségteljesen gondolkozik,az nem csinál a semmire 8 gyereket,de még 6 ot sem.
Szegény gyerek nem tehet róla,hogy ilyen családba született,viszont a szülei igen.Alapvetően a rendszerben van a hiba.Amíg Magyarországon előbb belerúgunk egy földön fekvőbe vagy rosszab esetben le se sz..juk,addig el kéne gondolkozni-collektive-,hogy milyen emberek élnek ebben az osrszágban.a rendszer tett ilyenné,az a véleményem,politikai hovatartozástól függetlenül.Nyilván,mindenkinek a sajátja a legfontosabb,de néha tudni kéne félretenni ezt a magatartást.Tisztelet a sajnos nagyon kevés kivételnek.

(amúgy az USA-ban is halnak éhen csecsemők,csak annak nincs akkora hírértéke,mint az elnökválasztásnak)

Maddness69 2007.12.21. 07:49:29

Ez egy súlyos eset, nem vitás.

Ami zavar és nem láttam, hogy valaki megemlítette volna:

Előtte nap mi volt a vezető hír? EÜ-átalakítás ezerrel mehet.

Másnap vezető hír? Kisgyerek éhenhalt még november 5-én (ha nem így van javítsatok ki!), több mint egy hónapja!

Emlékszünk még az öszödi beszédre? Abban volt egy utalás a médiára. Átpozicionálták a közbeszédet. Szerintem ennyi történt.

Vannak még éhező gyermekek MO-n, nem kevesen. Most hárítás következik, gyenge idegzetűek ne olvassák tovább, de én hiszek abban, hogy a munkamegosztás tette naggyá az emberiséget.:) Dolgozom, eltartok két gyermeket, adózom. A f@szom nem kéne?!

Kula bácsi 2007.12.21. 07:52:33

Egy cigánnyal kevesebb. Mi itt a probléma?

babateve 2007.12.21. 07:53:51

Bunkó barom állat az, aki még egy ilyen tragédiából is politikát próbál csinálni(( hogy bezzeg azok odafönt, mig ez a gyerek pedig idelent...) A történet olyan borzasztó, hogy nincs rá szó, akinek a fejében pedig ez összejön az autópálya épitéssel vagy kezeltesse magát vagy csak alapból egy igazi , érzéketlen tuskó.

blews 2007.12.21. 08:00:27

Barátom húga, legyen K, gyermekpszichológus (meg még tanít is nemtommit) egy falusi iskolában. Városról jár le. Tudomására jutott, hogy egy 12 éves lányt a suliból rendszeresen vernek otthon - szólt a gyámügynek, azok "kimentették" a kislányt otthonról. Azóta K-nak qrvára szar élete van a melóban, az egész tanári kar élen az igazgatóvan, úgy néz rá, mint egy darab sz.rra, merthogy "miért kellett beleszólni, né hogy elvették a gyermeket". Előre tudva ezt, ki menne bele egy ilyenbe? (Nem, nincs olyan bőség, hogy otthagyja a jelenlegi helyet és továbbálljon más iskolába)

AP (törölt) 2007.12.21. 08:04:24

Biztos nemcigány svédek a szülei!

zsolt 2007.12.21. 08:07:54

Hali
A magyar gyámhivatali rendszer mint az egész közszféra úgy szar ahogy van. Ezen leginkább komoly politikusakkal szigorú törvényekkel lehetne segiteni. Ebből egyik sincs magyarországon. A vidéki gyámhivatalok csak papirgyártásra alklamasak, ezt saját bőrömön tapasztaltam.
Az ebben a faluban dolgozó hivatali dolgozókat azonnali hatállyal kirúgnám halált okozó kiskorú veszélyeztetésével beperelném.
CSak 2-3 alkalommal kellene fellépni és országos szinten publikálni az ilyen ügyeket, ez rednet tenne. Persze ez senkinek sem érdeke.
A hivatalok addig nem tesznek semmit meg nem folyik vér vagy nem pusztul el valaki.

Lévy 2007.12.21. 08:09:09

mivel mást nem tehetek, elmondom a véleményem.
Bár aki itt olvassa, és saját mondanivalót alkot, mind szociálisan érzékeny, nem úgy mint az érintettek, vagy a történetért esetleg felelős családfigyeléssel megbizott (és ezért fizetett) személyek.
A rendszer nem müködik jól, nem azért mert érzéketlenek vagyunk, hanem a létfenntartási és egyéb "huzalozott" tulajdonságaink korlátozottá tesznek minket, akár szociálisan is.
Szerintem a gyerekneveléshez való jogot ki kellene érdemelni. Nagyon sok kérdés merül természetesen fel, hogy ki dönti ezt el, de jelen pillanatban Mo.-n egy ilyen rossz döntés is sokkal kisebb hibával jár, mint a semmilyen. Ha állatoknak tartanak minket felháborodunk, pedig ebben a kérdésben túl kéne lépnünk azon, hogy állatként szülhessen minden arra nem érdemes ember. A társadalom jővője, persze ez csak az én véleményem, a szocializáció felé vezet, a kommunikáció és az együttmüködés fejlődésével. De azért, hogy ez létrejöjjön, nem szabad megengedni, hogy méltatlan módon ezt bárki kihasználja.
A végrehajtás a részleteken mulik, és kövezzenek meg érte, és biztos van egy csomó értelmes ellenvetés az elképzelésemre, de a jővő szerintem ez.

Munkát, kenyeret. 2007.12.21. 08:22:28

Kenjük csak a csóró családra,
az nem is lehet hogy elkezdődött a feketeafrikai életszínvonal, és gyerekek halnak éhen a fasza dübörgő pannonpumában?
Többszázezer hajléktalan, 3 millió koldus, többszázezer szabélyosan éhező gyerek.
Ezt hozta nekünk az új rend és európa.
Gratulálok magyarok.
De fogjuk rá nyugodtan, mert ugye mindenki azért csóró meg éhezik mert elissza a nemlétező pénzét.
JÓK vagyunk!

disztroj 2007.12.21. 08:25:01

maestro a te anyadat, azt

hagymácska 2007.12.21. 08:28:53

gyerekügyekben nagyjából képben vok, dolgoztam ilyen területen. az ami ma Mo-on megy az a nagy többség számára hihetetlen. a pszichológos hölgy akivel együtt dolgoztunk egyre több bántalmazásról, elhanyagolásról számolt be. el lehet gondolkodni vajon amiatt mert ezek száma valóban nő vagy egyre több kerül felszínre(mert pl. a média mondjukfoglalkozik ezekkel néhanap ill.vannak programok is melyek ezeket a problémákat célozzák) Bántalmazás az éheztetés is. nagyon nehéz bizonyos dolgokat konkretizálni. az pl.hogy egy anya éjszakánként temetőbe viszo gyerekeit áldozni a sötét erőknek.az full veszélyeztetés pl. na de amikor a pszichiáter nem ad erről ki szakvéleményt ott van meglőve a dolog. ismerek olyan gyámügyest aki a gyerekjólétis kollegát(ő a családgondozója ha ellátásba kerül a család egyátalán, ő jelez a gyámügy felé ha gáz van) csak bajnak tartja ill.azért van hogy neki csinálja a munkát.ezért aztán 30 védelembevételi ügy lapou a fiókjában, egyes ügyek hónapok óta nem tudnak mozdulni, ha vmi nagyobb gond lesz akkor azonban a gyjólétis kollega lesz elővéve. Na de mivel a helyi gyámügyessel spanban van a jegyző lehet széllel szemben hugyozni.
Találkoztam azonban elkötelezett gyámügyessel is aki mindig lelátogatta a családokat és a lehető legjobb döntést próbálta meghozni(őt viszont eltávolította a mostani vezetés, nyilván túl jó volt a mostani szarhoz képest). Egyesek nagyon nehezen vállalják fel a családból való kiemelést, majdhogynem az a felállás h.amíg vér nem folyik addig nem vállalják azt a sok szart ami ezzel jár. ez a meló ilyen. NEHÉZ.ezért pl. ami városunkban a gyámügy az ahol szinte büntiből vannak az önkoris dolgozók, nagy a fluktuáció ill.pl. szocmunkás egy sincs(annak még talán lenne rálátása is-máramelyiknek) hanem pedagógusok aki ügye nem erre a területre képződtek. na ennyi hirtelen.
AKI meg olyat ír hogy ez egyértelmű roma család, az téved nagyon sok fehér család van hasonló körülményekkel. nem is hénné mennyi.
AZT meg szintén utálom ha vki ilyenekt ír ez egy szar ország, szar emberekkel. basszus Te is benne élsz tehát Te sem vagy kivétel ezalól. Inkább ha látsz vmi hasonlót akkor jelezd az illetékesek felé.akkor már Te nem biztos h. szar vagy.

hagymácska 2007.12.21. 08:29:48

pszichológus. bocs.

Nagy Erzsébet · http://Borzas 2007.12.21. 08:30:00

Nem értem, a gyereket egy éves koráig állítólag havonta látogatja a védőnő, többször látja az orvos is-nekik pedig KÖTELESSÉGÜK cselekedni a gyámügyfelé, ha úgy látják, másképp nemlehet megoldani a dolgot. Ezek után én mind kettőt nemhogy egész életükre felfüggeszteném, de egy időre le is csukatnám. A védőnő meg azért van, hogy ilyen esetek ne történhessenek meg. Vagy büdös volt a putriban, és úgy volt vele, nem baj, bármi is lesz, legalább eggyel kevesebb? Persze az is lhet, hogy megfenyegették őket, de erről nem értem, miért nem szól a híradás...

ni44 2007.12.21. 08:30:14

Pedig össze lehet hozni az autópálya építéssel az szegénységet, a családok egyre rosszabb anyagi helyzetbe kerülését. Romániában 700 millió forintból építenek 1 km autópályát, nálunk 2 miliárd fölött. Ha ezt kiszámolod 800 km-re, akkor hamar rájössz hogy telik belőle pl. a kórházi napidíjra, stb.-re. Számold tovább: internetes kórház ..., vagy kormányzati negyed ..., csupa olyan dolog ahol azon töprengtek nagyjaink hogy vannak éhező gyerekek.
Egyébként meg meg kellene nézni hogy kinek a kezébe lehet odaadni a segélyt, mert azt is piszokul utálom, amikor látom hogy elisszák, de azt méginkább, amikor az uzsorás virít a BMW-jével, segélynek szánt adóforintjaimból, a gyerek meg éhezik.

b-max 2007.12.21. 08:33:10

Nagyon megható ahogy igy sopánkodtok.

Ehelyett menjetek el egy cigánytelepre kicsit körülnézni, beszélgetni az ottlakokkal.

Mert azért én sok embert ismerek, de egyet sem akinek olyan jó szeme van, hogy az iróasztal mellől ellát Szabolcsba, a putriba.

És miután visszajöttetek fejtsétek ki véleményeteket.

Munkát, kenyeret. 2007.12.21. 08:34:04

Ez már a gyurcsányista diktatúra terméke.
Éhenhaló gyerekek.
És ez csak a kezdet!
Miközben szétlopják az országot, milliárdokat sikkasztanak ezek a szemetek, a nyomor lassan általánossá válik, gyerekek százezrei éheznek, milliók a nyomorszint alatt tengődnek.
Elveszik ezek a tetvesek a jövőt a reményt ettől a néptől.

Rékuc · http://fika.blog.hu 2007.12.21. 08:35:52

Irgalmatlanul jól megírt post. Lehet itt beszélni az állami pénzekről, EÜ reformról, megszorításokról, de a kegyetlen igazsággal akkor is szembe kell nézni: sok-sok egyéni mulaszás, a személyes felelősség megtagadása vezetett ehhez a tragikus esethez - is.

hkf 2007.12.21. 08:37:16

Annak a sok széplelkű, okoskodó, álszent majomnak üzenem, akik szerint a cigányságot nekünk kellene kiemelni az általuk választott nyomorból, hogy erre az elmúlt több mint egy évtized alatt számtalan próbálkozás történt mint közösségi mind pedig egyéni szinten. Ezek _kivétel nélkül_ kudarccal végződtek, mégpedig egészen pontosan őmiattuk. Kaptak ők már a dolgozó emberek adójából például zsírúj családi házakat a putri helyett, csak úgy, alanyi jogon, amiből aztán 2-3 hónap alatt putrit csináltak.

Kérdem én, az nem rasszizmus, hogy a cigány kap a cigánysága miatt egy komplett családi házat, míg én a nem cigányságom miatt nem kapok?

Volt olyan eset is, nem is olyan régen, hogy egy komplett falu összes nemcigány tagja egyszercsak cigánynak valotta magát - akkor még így, bemondásra ment -, mert látta, hogy míg ők maguk hülyére dolgozzák magukat, addig a cigánysor vígan éldegél a segélyekből. (Itt jegyezném meg, hogy a cigányok _nem csak_ a gyerek után kapnak segélyt!) Ennek az lett az eredménye - mármint, hogy mindenki cigánynak vallotta magát -, hogy a helyi cigányok kurvára felháborodtak ezen és nemsokára megszületett egy új törvény miszerint a továbbiakban nem elegendő, hogy valaki cigánynak vallja magát, ennek tényét igazolnia kell az aktuális cigány kisebbségi vezetőnek. Érdekes.

Tehát a kérdésem ismét: Miért van az, hogy csak akkor rasszizmus a cigányozás, ha én mondom, és akkor pedig elfogadott etnikum, kisebbség stb, ha ez alapján bármilyen előjog élvezhető?

Faszkivan.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2007.12.21. 08:38:01

Ilyenkor kicsit úgy érzem, hogy a pokolba a nemzeti kockázatközösséggel; segélyt? Ezeknek? Érdemesek rá? Emberek ők egyáltalán? Valószínűleg igen, tudniillik az állatok gondozzák a kicsinyeiket.
Nem, kedveseim, ez nem etnikai probléma. Ez kizárólag szociális ügy, vannak ilyen magyar családok is.

Munkát, kenyeret. 2007.12.21. 08:38:45

Még annyit hogy pl. a 4-es metróra elpancsolt pénzekből meg lehetne oldani a hajléktalanságot.Komplett.
A többszázezer éhező gyerekre ennyi sem kellene.
Csakhát az nem cél.
A cél az hogy minnél többet lophassanak odafenn a metróból, sztrádákból ésatöbbiből.
vajon miért olyan drága minden állami beruházás?
A fele gyurcsányék zsebébe vándorol azonnal.
Szarnak ezek arra hogy éhendöglik a nép meg a kölkök.
LOPNAK, CSALNAK, HAZUDNAK!

istvn 2007.12.21. 08:43:52

Éljen az MSZP-SZDSZ koalició!
Éljenek nagy vezetőink!
Éljen az egész magyar államaparátus!
Éljenek az alulfizetett köztisztviselőink!

és szégyeljék magukat!!!

Lévy 2007.12.21. 08:47:27

kedves munkát, kenyeret.
a rendszer nem azért nem müködik jól, mert most gyurcsánynak hivják. Akkor is szarul müködött, amikor orbánnak hivták. A baj az, hogy bárki kerül oda, az egyéni érdekei felülirják a közérdeket. Ezért kell erősíteni a szocializációt, együttmüködést. Szomszédok vagyunk és nem ellenségek.
Viszont a szomszédom, se okozzon nekem kárt, ugyanugy, mint ahogy én se okozok neki, akár áttételesen is.

Munkát, kenyeret. 2007.12.21. 08:53:24

Lévy, nem állítom hogy nem így van, de akkor is az utóbbi éhekben csúcsosodik ki a nyomor és a társadalmi leszakadás.
Gondolj csak arra hogy gyurcsánynak köszönhetően ugrott meg az eladósodás, a szegények száma, a munkanélküliség..stb.
Az elmúlt néhány évben lett sokkal több pl. a gyermekszegénység.
És ez még csak a kezdet.
Ha megnézed hány százezer család táncol borotvaélen, még nem vették el a lakásukat de már szinte a banké mert nem tudják fizetni pl. a gázárakat, emelt rezsit...stb.
Ehhez képest az állam a saját luxuskiadásaira költ és szétlopják az országot.
Pl. az uniós segélyek is a zsebükbe mennek, egyszerű ember abból semmit sem lát.

A cigányságról:
valami olyasmi ez hogy rúgdossák a fekvőbeteget hogy álljon már fel, ne kelljen már segíteni neki.
Normális programok kellenek, adni nekik munkát de rá is kényszeríteni őket hogy dolgozzanak.
Ez működik.
Más nem.
Segélyt nem, de gyere dolgozz.
egyből dolgozna a többség.

b-max 2007.12.21. 08:53:28

HKF:

Igazad van, csak annyit tennék hozzá, hogy sajnos nem pár évtizedről van szó, mert Mária Terézia idejében is voltak rájuk vonatkozó törvények, 400 éve itt élnek, szóval ha azóta nem integrálódtak lássuk be, már nem is fognak.

hkf 2007.12.21. 08:55:07

Munkát, kenyeret!

Mekkora egy idióta vagy. Ha érdekel kifejtem miért, de sanszos, hogy fel sem fognád, így egyelőre nem is fárasztom magam.

A többieknek, akik talán még képesek önállóan gondolkodni felhívnám a figyelmét arra az aprócska tényre, hogy a nevezett család kapott elég pénzt - arra legalábbis eleget, hogy a gyerek ne haljon éhen -, de inkább elbaszták piára meg egyéb hasonlóan hasznos dolgokra. Tehát kurvára nem arról van itt szó, hogy bezzeg az autópályára van pénz.

edit 2007.12.21. 08:55:29

No comment. Nincsenek rá szavak, mondatok erre a szörnyű tettre. Nem hiszem, hogy mindenki vak és ennyire "nem törődöm" a környéken. Hogy létehet ilyen eset 2007-ben??? Teljes mértékű felháborodásom minden azon személyek felé, akik tehettek volna régen valamit ez ügyben és "se hall, se lát Dömötör" módjára viselkedtek!!!
Öt gyermekem van és "anyaoroszlán" módjára óvom védem mindegyiket és minden tőlünk telhetők megadunk nekik a férjemmel. Mi is küldzünk a megélhetésért, nem élünk fényűző pompában - de a szeretet, a megbecsülés és a békés otthoni légkör mindennél többet ér, átsegít so-sok problémán és nehézségen.
Kívánok mindenkinek boldogabb ünnepeket, még azoknak is, akiknek a lelkiismeretük esetleg nem hagyja őket nyugton a történtek miatt és tehettek volna bármit is az ügy érdekében!!!
u.i.: Természetesen nem az én dolgom ítélkezni és nem is akarok, de szó és könnyek nélkül nem tudtam hagyni a történteket!!!

Munkát, kenyeret. 2007.12.21. 08:58:16

hkf, annyira uncsi szöveg...kb olyan mint amikor a milliárdos kóka nem érti hogy miért nem milliárdos mindenki, hiszen megvan a lehetősége.
ja, majd ha alámteszi apuka úgy mint neki...

a te koncepciód szerint mindenkinek lenne rengeteg pénze, munkája, csakhát elissza anyomorult kb 3 millió, vagy nem is van vagy 7-8 millió idültalkesz felelőtlen hülye..
olcsó megoldás.

Zsuska 2007.12.21. 08:58:58

valamit nem érdemes feledni: a gyermeknemzés joga alapvető római jog. Hiszen - de hagyjuk a vágós fölokosítást - a "proletár" szónk is innen vétetett: kinek csak proles-ek nemzéséhez volt vala joguk.

"Szép" és gazdag országban (D - zum Beispiel) is előfordult ilyen. Bár ott asszem kivágták a gyámügy tartományi piramisát a magas székéből a szociális miniszterig, amikor ez kiderült.
Igaz, ettől nem támadt föl a kislány. De talán megmenekül(t) pár tucat.

Igen: requiescat in pacem.

hkf 2007.12.21. 09:00:12

Mégvalami. Akik itt bűnbakot próbálnak csinálni a környezből, a helyi hivatalokból meg a szomszédokból, azok is elmehetnének melegebb éghajlatra. Kurvára unom már, hogy ha a "szerencsétlen" cigánnyal történik valami, akkor sohasem a cigány a hibás, mindig valaki más tehet arról, hogy "így alakult".

Ismét faszkivan az ilyen hozzáállással. Ha nekem lenne gyerekem és hagynám éhen halni, akkor sanszos, hogy senki nem támadna a szomszédokat, meg a hivatalt, hogy valójában én nem is tehetek róla, mert ők a hibásak.

hkf 2007.12.21. 09:02:51

Munkát, kenyeret,

Kurvára nem ezt mondtam, bár számítottam rá, mint ahogy említettem is, hogy nem fogod érteni. Ez egy konkrét eset, ahol konkrétan volt pénzt, amit konkrétan elittak és a gyereket meg konkrétan hagyták éhenhalni.

Semmi köze a dologhoz az autópályáknak, meg a "felső tízezernek". Annyira unalmas, hogy mindig mindenről a politika tehet, az egyén, a család meg csak szenved és csak miattuk.

Cartman 2007.12.21. 09:05:43

Azért ez is botrány: "A házaspár felelősségét még vizsgálják a rendőrök, gyanúsítottként egyelőre nem hallgatták ki őket."

Elővenném én újra a régi, bevált Tálio-elvet. Ugyanazt kapják az ilyen "szülők", mint a gyerek. Cukros vizet, amíg fel nem fordulnak!

Munkát, kenyeret. 2007.12.21. 09:08:22

Miért ki tehet?
Kit fizetnek azért hogy megoldja a társadalom gondjait?
A segélyszervezetek dolga?na ne.
akkor mi a politikáé?
hogy kiválasszák a szolgálati A8-ast?
meg hogy 10 év alatt építsenek metrót 500 milliárdért?meg autópályát?

semmit nem tesznek a leszakadókért az az igazság.
a cigányokért sem, csak kozmetikáznak, segélyeznek.
én alapból nem csak a konkrét esetre gondoltam:
1 gyerek az konkrét, de itt többszázezer éhezik!
3 millió nyomorgó van, többszázezer hajléktalan..
gondolom mindegyik munkakerülő alkoholista.
csak lassan így kiderül hogy az ország 70-80 %-a alkesz.jó hely amúgy.:-))))

a kormány hozzáállása sajnos az amit írtam:
mindenki hülye és megérdemli a sorsát aki nem lett milliárdos.mindezt milliárdosok mondják.akik éppenhogy a nép nyomorán gazdagodtak meg, hiszen szétlopták az országot, közpénzeket csalnak el.
na ne.

Cartman 2007.12.21. 09:14:55

Munkát, kenyeret. 2007.12.21. 09:08:22

Igazad van, de itt rohadtul nem erről van szó. Felvették a hat gyerek után a segélyt, aztán elitták. Nem felzárkóztató program kell az ilyennek, hanem bitófa

Munkát, kenyeret. 2007.12.21. 09:17:37

cartman.
értem.
kérdés mi igaz belőle, mik a körülmények.
ugyanis arról beszélek, hogy mindíg könnyebb ráfogni a nyuszira, minthogy elismerje pl a politika hogy feketeafrika szintjén vegetálunk.

tapasztalataim szerint ugyanis sok helyen korántsem a proli felelős a saját nyomoráért.

Balkáni Gerle · http://balkanigerle.blogspot.com/ 2007.12.21. 09:22:21

Az utóbbi időben nagyon keményen dolgozom azon, hogy a rutinszerű magyar gondolkodási sémákat sikeresen kiűzzem a fejemből. Gondolok itt elsősorban a kétpárti reflexre, ami mindenből politikai ügyet csinál, vagy azokra a kellemes közhelyekre, melyek kimomdása közben érezzük, hogy nagyon, de nagyon igazunk van, de utána kicsit bambán nézünk magunk elé, mert semmivel nem jutottunk közelebb a megoldáshoz.

Ezért az ügyben engem leginkább az a momentum érdekel, hogy Magyarországon milyen eszméletlenül erősek a "magánéletet" védő tabuk. Az egész történetből üvölt - és sokan utaltak is rá a kommentekben - hogy senki nem akart vagy nem mert beleavatkozni a dolgokba. Mi van, ha ez nem nemtörődömség vagy elidegenedés, hanem egy két évszázados tabu következménye? Nálunk csak küldetéstudattal megvert-megáldott emberek mennek szociális munkásnak, nálunk az ilyesmi nem állás vagy foglalkozás, hanem messianisztikus katasztrófaturizmus. Beleszólni a mások dolgába? Brrr... Eszembe jut néhány kedves, antipatikus ismerősöm, akik teljes természetességgel és nem túl nagy titkolózással csalták állandó partnerüket, ám amikor valaki értesítette erről a mit sem sejtő párjukat, rettenetes dühvel és értetlenséggel álltak a szituáció előtt. Nem értették ugyanis, mi aljasíthat le valakit olyannyira, hogy beleavatkozik mások életébe.

Valószínűnek tartom, hogy a földgolyóbis ezen részén, ahol a diszkréció az első számú túlélési eszköz, nagyon könnyen talált táptalajra az a relativista maszlag, amit ma kötelezően vagyunk szajkózni kénytelenek. Hát jó lenne tenni valamit, de ki dönti el, mi a helyes? Jaj, az nem jó, az rasszizmus, az se jó, az szegregáció, ez meg a kommunizmusra emlékeztet, ez meg nyílt kapitalizmus, élve megfőznek, ha ez kiderül, jaj. Ezek a nem túl bonyolult ideológiai morzsák elég hatékonyan szolgálják a mélyben rejlő vágyat: nem beleavatkozni semmi pénzért.

Ilyenkor meg hülyén állunk a nyilvánvalóan előre látható tragédia előtt, és nem értjük. Pedig mindig van magyarázat.

borítékoló 2007.12.21. 09:25:46


Kormány felelőssége:
Többen felvetettétek, hogy jön ide az autópálya. Lehetne emlékezni: a D-209-es repülős miniszterelnök óta az autópályákat nálunk dupla annyiból építik, mint kellene.Olcsóbb Ausztriában és Horváto.-ban is, pedig ott több a bonyolító környezeti tényező. Támadhat olyan gondolatom ebből a tényből, hogy a nem lenyúlt milliárdokból hatékonyabb szociális gondozást lehetett volna kiépíteni?

Az országban élő egyén felelőssége: olvasta, hallotta a híreket mindenki (káendhá-ügy, Fittelina, autópályák duplájáért, megveretett, megerőszakoltatott ellenlábasok stb.), mégis valahogy melléikszeltek. Mert nem fogják fel, hogy a lopásban lévő nagyságrendi különbségek életekbe kerülhet. Akár a sajátjába is most már, lásd. eü. jelenlegi helyzete pl. .

A helyi hatóságok felelőssége: a legnagyobb. Minimum a védőnőnek és a körzeti orvosnak tudnia kellett, mi az ábra. De a védőnők egy része szereti a normális szülőket vegzálni apróságok miatt, míg az ilyen esetek láttán lapítanak, mint a laposszar. A gyámügyet akkor is értesíthette volna. Ha értesítette, de azok nem tettek semmit, tovább kell mennie.Ha ő vagy a gyámügyes fél, ott a rendőrség, melynek nem az a dolga, hogy fideszes emlékezőket verjen véresre, hanem hogy megvédje az állampolgárait. Lassan már saját magától kell.

A helyi lakosok felelőssége: ők is jelenthették volna a látványos elhanyagolást. Ha máshol nem, hát a 112-n, úgy tudom, ott névtelenül is lehet. Ha nem ezen, akkor egy másik számon.

rufus 2007.12.21. 09:27:04

Nekem meg azzal van ki a tököm, hogy a mai társadalom felkarolja az ilyen és hasonló (akár cigány) embereket és őt akarják felelőssé tenni, hogy egyesek nem akarnak dolgozni, inkább gyermekgyárként tevékenykednek. Deportálni az egészet afrikába. Mostanság inkább sajnáljuk őket, éljenek az adónkból, ne dolgozzanak, pihenjenek (piáljanak,lopjanak), mert mi eltartjuk őket, szegényeket. (apró kitérő : erdélyi barátom 5 évig fizette az egyetemet Bp-n, semmi támogatást nem kapott az államtól, míg roma,stb,kisebbségi pályázattal úgy televolt plakátolva a TO előtt, hogy nem láttál tőle). Meglátjátok lesz az EU-ban elég gond a \"kivándorló\" cigányok/tolvaj/bűnöző bandából...nem tudták mire vállalkoznak mikor megnyitották a kapukat Kelet-Európa előtt. És még azt hisszük hogy USA is kinyilik Kelet-Európa előtt....persze, amíg meglátják hogy érkezik egy repülő cigány/tolvaj. Bye

borítékoló 2007.12.21. 09:31:02

Balkáni Gerle:
,,Azért az ügyben engem leginkább az a momentum érdekel, hogy Magyarországon milyen eszméletlenül erősek a "magánéletet" védő tabuk. Az egész történetből üvölt - és sokan utaltak is rá a kommentekben - hogy senki nem akart vagy nem mert beleavatkozni a dolgokba. Mi van, ha ez nem nemtörődömség vagy elidegenedés, hanem egy két évszázados tabu következménye."

Nagyon igaz ez is. Épp egy ilyen ,,magánéletbe beavítkozós" ügyet indítottam el nemrég, kis szinten, meg nem is konkrétan ilyesmiről volt szó. Hát jól fel kellett rázni a hasonló cipőben járókat, hogy álljunk már ki közösen az érdekeinkért, de úgy néz ki, sikerült. Igaz, majdnem egy évbe került, de összejött. Tenni kell, beszélni, érvelni, konkrétan rámutatni a problémára és arra, hogy magunkra kell számítani elsősorban, utána foglalkoznak csak az üggyel.

én 2007.12.21. 09:34:06

Szegény kis bogárka.:-(
Különben nem értem, hogy a védőnő vagy körzeti orvos, hogy nem vette észre.
Én úgy tudom, hogy a csemcsemőket három éves korukig kötelező bizonyos időközönként ellenörizni. Még akkor is, ha egészséges.
Persze a szülők olyanok amilyenek, de a tanult emberek feladata, hogy megtanítsák őket bizonyos dolgokra.

Cartman 2007.12.21. 09:35:29

\"tapasztalataim szerint ugyanis sok helyen korántsem a proli felelős a saját nyomoráért\"

1. Hat gyereket csináltak.
2. Felvették utánuk a segélyt.
3. Elköltötték a pénzt, és nyilván nem a gyerekre, mert akkor nem halt volna meg. Biztos szánalmas az a segély, de kenyérre, meg vajra elég lett volna...

Ez mind az ő felelősségük. Éheztették. Folytatólagosan elkövetve. És meg is ölték. Ez gyilkosság. Nem vagyok jogász, de szerintem:
1. különös kegyetlenséggel
2. kiskorú sérelmére elkövetve.
Sőt - a többieket tekintve - gyilkossági kísérlet, több ember sérelmére. Életfogyt, minimum. De nálunk az ilyet inkább nem vizsgálják...

Nekem is van egy lányom. Előbb halnék éhen, minthogy ne a legjobbat kapja tőlem.

borítékoló 2007.12.21. 09:36:11

rufus: szerintem sokan nem akarjuk, hogy a cigány embereket támogassa a társadalom. DE: egy ilyen kisgyerek tényleg mit tehet minderről? Ha már megszületett, biztosítani kell valahogy, hogy fel is nőjön.Ha a családja csak a pénzért ,,tartja", akkor el kell venni a családtól, mely nem is igazi család. De utána is élnie kell valahol, ami így vagy úgy, de pénzbe kerül.

Attól a dumát meg nagyon utálom, hogy a cigány ember jobban szereti a gyerekét bármely más népnél. Tényleg?

borítékoló 2007.12.21. 09:39:26

javítom magam: ,,AZT a dumát...\\\"

én: vannak emberek, akiket nem lehet tanítani. Aki pénzért csinál gyereket és nem látja el, azt mire tanítod? Iszonyat morális mélység ez, ahonnan szerinted kiút , ha elmagyarázzuk, hogy ez nem szép dolog?

yks · http://www.alszika.freeblog.hu 2007.12.21. 09:40:34

elnézést, ha valaki már mondta, de ma magyarországon létezik egy olyan szervezet, amit gyermekvédelemnek hívunk, akiknek nem lehetősége, hanem kötelessége ilyen helyzetben időben közbelépni, és erre minden jogosítványa megvan. Ez a család már rágóta a védelem látókörébe került, hiszen az egyik gyerek kapcsán fel kellett, hogy mérjék a helyzetet, így számomra teljesen egyértelmű, hogy a meglévő intézményrendszer nem- vagy rosszul működtetése az, ami ezt a tragédiát okozta. Ez nem etnikai, meg szomszéd, meg kocsma kérdés, meg foglalkoztatás, meg a többi. és ezzel nem azt akarom mondani, hogy azok nem égetően fontosak.

Mákos Kalács 2007.12.21. 09:43:01

... ezt a szerencsétlen porontyot MEGÖLTÉK!!! Nem akkor, amiklor halálra éheztették, nem akkor, amikor hagyták kihűlni... NEM! Akkor ölték meg, amikor megszűlték a nyomorúlt szüleit... Ez is nyomor, meg az is, ha valaki tök részegen egész nap a kocsmában űl-dülöngél... Igen, "mindenki a maga sorsának a kovácsa" és igen létezne egy társadalmi szolidaritás és felelősségvállalás. Ja, ami az embert és az állatot megkülönbözteti, az nem az autópálya használat, hanem a szolidarítás is... Végezetül igen, én is felelős vagyok, bár azt sem tudom hol van piricse (igen, csupa kisbetüvel, mint nemecsek ernő...)

D 2007.12.21. 09:44:06

Ilyenkor jön a kérdés. Vajon megmenthetőek lennének ezek az emberek, ha a kormány a nem romlott élelmiszert nem elégetné, hanem ezeknek a nyomorultaknak osztogatná?
Nem kellene sok ahhoz, hogy boldagak legyenek. Lehet örülnének a szlovák húsnak ami nem jól volt tárolva, de viszont nem romlott.
Csak azért nem ehetnek belőle, mert nem volt joga a cégnek tárolni?
Tényleg ez ma a szociális érzék magyarországon?
SZégyen ez az ország. Minden rohadt vezetőjével együtt.

Balkáni Gerle 2007.12.21. 09:48:38

Borítékoló:

Ez szívet melengető. Sok sikert! Személy szerint irigylem azokat az embereket, akik az idáig vezető utat végig bírják járni anélkül, hogy reményt veszve adnák fel. De pont a példa mutatja, hogy nem feltétlenül kell így lennie.

én 2007.12.21. 09:48:45

Hát igen Cartman, mert te szülő vagy.
Olyan szomorúvá tett ez az egész.
boritékoló: Szerintem a cigány gyerekeket \\\"össze kellene fogdosni\\\" és egy bentlakásos iskolában tanítani őket.Csak hétvégén mehetnének haza.
Tanítani őket a rendszerességre, higiéniára.
Természet tiszteletre...
Egyszerűen ha nincsenek kiemelve abból a környezetből nincs más kiút. És akkor ők már máshogy nevelik a gyerekeiket.
Különben az ország bizonyos szegmensei élhetetlenné válnak.

porthosz 2007.12.21. 09:52:51

Hogy némi félreértést elosszlassak itt a kollektiv felelőségről:
1, A gyámügyes ki sem megy egy ilyen lepratelepre. Nem azért mert lusta, hanem azért mert agyonverik, de ha épp nem, akkor mire kimegy kirámolják a kocsiját és még örülhet ha az autót legalább otthagyják...
2,A rendőr sem megy ki ilyen helyre, mert nemegyszer megtörtént hogy kiment aztán a kommandósokat kellet hivni mert körbevette öket 200 cigány és csak azért nem verték öket agyon mert még egy kicsit tartották a csőre töltött pisztolytól. Persze a kocsi totálkáros lett.
3, aki nagyon "érzelmes" lelkü az húzzon ki egyszer egy ilyen telepre, majd elmúlik ott az érzelmessége...
4, A fő felelőség azé AKI MEGSZÜLI azt a gyereket illetve AKI MEGCSINÁLJA azt. Nehogymár én legyek a hibás mert egyes rétegek ész nélkülik gyártják az egyébként deffektes gyerekeket mert úgy több segély kapnak értük

5, aki a magyar népesség létszámát félti: Mit gondoltok majd ha a cigányság felpumpálja a népességet 15 millióra, de minden második ember nemnormális félkezü féllábú 18 évesen leszázalékolt roma lesz akkor majd ezek tartanak el téged ha nyugdijas leszel? Hát ezek sose fognak dolgozni mert deffektesek ilyennek csinálták őket a szülei. Egy nagy lóf@szt. Majd felemelik a nyugdijkorhatárt 100 évre és még 90 évesen is te tartod el őket.

És végül: ha a fennti problémák mind megoldodtak, na makd akkor pofázzon itt valaki a kollektiv felelőségvállalásról meg hogy legyünk figyelmesek egymásra.

Munkát, kenyeret. 2007.12.21. 09:59:09

Emberek, tévedésben vagytok!
1-1 esetben lehet felelősöket gyártani, de ha az éhező, hajléktalan százezreket, a koldus milliókat nézzük, az kinek a felelőssége????
Mert ugye senki sem akar dolgozni, mindenki csak iszik?
pl. én is a kelet-magyar régióban diplomával éhendögölhettem volna....
naja, én átjöttem a napos felére az országnak.
csakhogy míg egy diplomás megteheti, addig egy munkás nem, mert ha se vagyona se magas fizuja akkor már az első héten éhenhal, a lakhatását meg nem is tudja fizetni.
ez csak egy példa, és korántsem az hogy a un. rendszerváltással egyszerűen a pol-gazd elit cserbennhagyott bizonyos rétegeket.
Ilyen pl. a cigányság, és a képzetlen munkások, de ilyen a parasztság is.
szarnak rájuk, ránk.
nekik csak az a fontos hogy lophassanak.

A. B. Normal 2007.12.21. 10:00:42

Nem tudom, mi ez a nagy megrőkönyödés. Petőfi Szilveszterének is éhen vész a kisgyermeke, és még így is kötelező olvasmány:)

Big-B 2007.12.21. 10:08:38

Itt most nem a szülők felelőssége a téma, hanem a hivatalok semmittevése.
Merthogy a szülőket felelősségre kell vonni, az nem vitás. Nade a hivatalok továbbra is ezt a magatartást fogják tanusítani, és ez vagy azt jelenti, hogy teljesen feleslegesen vannak fenntartva, vagy - ami a rosszabb - alkalmatlanok a feladatuk ellátására.

GJ 2007.12.21. 10:08:59

Kaszával le a fejüket.

lukl 2007.12.21. 10:10:24

Szomorú. Ha emlékeztek vagy 4 hete volt egy csecsemőégetéses gyilkosság is az alföldön.

Cseppet sem érzem jól magam.

A "fejétől bűzlik a hal" hasonlatot mindenki értse úgy a helyi elöljáróktól kezdve a legfelső (adminisztratív) elöljárókig mint egy billog-ot. Átvitt értelemben gyilkos.

De velem együtt Ti mit tesztek nap mint nap az élhetőbb világért?

(Nehogy valaki vallási alapra merjen hivatkozni... bárhol is ilyen témában.)

T_O 2007.12.21. 10:11:18

Javaslom a Rendőrség bevetését!--->(szoc_gyámügyileg),fegyverük is van, meg aztán eme problémás réteg minnél előbb megismerkedik a "közeggel" az erős népnevelő hatással bírhatna:-))

Egyébbként a szülők nyilvánvalóan masszív Alkoholisták,az meg egy Betegség tudtommal,tehát nem értem a gyámügy impotenciáját......:-(

nakivok 2007.12.21. 10:12:45

Érdekes! Olyan nehéz azt felfogni, hogy bizonyos színvonal alatt egyszerűen nem képesek helyesen gazdálkodni a segéllyel.
Ezért kell a pénzt programokra és természetbeni támogatásra költeni, nem pedig közvetlenül a kezükbe adni.
Itt viszon van egy probléma: az ilyen programokra általában "rátelepednek" a parazita hivatalok (iroda, alkalmazott, vezető, még magasabb vezető, meg annak a vezetője, fizetés, jutalom, ruhapénz, stb., ezek jó, ha nem lopnak), a program céljára már alig marad valami.
Pedig egy megoldás van: helyes programmal felemelni.
hkf! Nekem meg qrvára elegem van a sötét, buta rasszizmusodból. Szégyelld magad!

hkf 2007.12.21. 10:14:30

Mossunk össze mindent mindennel és akkor lehet mazsolázni vérmérséklet szerint.

1. Gondok vannak a politikai "elittel"
2. Gondok vannak a szociális hálóval.
3. Gondok vannak az egészségüggyel.
4. Gondok vannak az oktatásüggyel.
5. Gondok vannak a cigányság "felzárkóztatásával".
6. Gondok vannak egy rakás más területen is.

De bármelyik területről beszélünk éppen, jobb ha összemossuk az összeset, mivel mindennel összefügg és persze egyénenként mindig más-más terület okozza a másik gondjait.

Ez az összemosás azért is jó, mert minden résztvevő remekül elcsámcsoghat a számára érdekesebb terület visszáságairól konkrétan leszarva azt, hogy éppen miről is beszélünk.

Így aztán bármely konkrét probléma esetén lehet gyurcsányozni-orbánozni, lehet szidni a szomszédot, a szomszéd tehenét. Egyszóval le lehet vezetni a felgyülemlett feszültséget.

Így érdemi változás nem, csupán egyéni megkönnyebülés lesz, hogy most "jól megmondtam a sok hülyének, hogy a gyurcsány/orbán/szomszéd/szomszéd tehene tehet mindenről".

Ha a cigányság helyzete a téma, akkor leszarom, hogy az autópályák mennyibe kerülnek és ezen ki mennyit kaszál.

Ha az autópályák a téma, akkor meg leszarom, hogy a cigánysággal mi van, vagy mi lesz.

Ha meg összefüggésekről beszélünk, akkor nem beszélek konkrét témákról, csak hatásokról és halmazokról.

r1974 2007.12.21. 10:18:36

A rengeteg segély helyett SZJA kedvezményt kellene adni a 2. gyerek után, úgy mint régebben volt. Nagyon sok szabolcsi és borsodi cigány dolgozik, csak nem jelentik be őket, mert akkor elesnének a segélytől. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a segély miatt csinálják a sok gyereket. A mi adónkból tartjuk el, neveljük fel az újabb munkanélküli, bűnöző, segélyre váró tömeget. Saját magunkat szívatjuk. Egyre többen lesznek és egyre többe fognak kerülni. Átnevelni lehetlen őket, aki ebben hisz, az nem találkozott még cigányokkal közelről. Van olyan falu, ahol a lakosság 70-80 százaléka cigány. És őket illetik meg a kisebbségi jogok. Az önkormányzat tehetetlen, azért vesz fel hitelt, hogy kifizesse nekik a segélyeket. A házat ingyen kapták és még lakhatási támogatást is kapnak rá. Ellopnak mindent amit csak találnak. És nem lehet őket átnevelni, megváltoztatni, ez lehetelen. Tulajdonképpen azért fizessek adót, hogy ők még többen lehessenek, és még többet lopjanak tőlem? Ők húzzák vissza az országot a fejlődésben. Egy nagy kolonc az ország nyakán.
Drasztikus megoldásra van szükség, nem segélyekre, meg szép szavakra. Vissza velül Indiába, ahonnan jöttek.

hkf 2007.12.21. 10:19:20

elegemvan!

Hogy mit teszek nap mint nap? Egyszerűen dolgozom és adót fizetek. Amiből, társadalmi szolidaritás alapon osztják a segélyt. Kimehetnék mondjuk tüntetni, hogy "le a szegénységgel". Csak ezalatt pl. egy fillért nem keresnék, és nem is adóznék utánna és így nem lenne mit szétosztani a putriban.

nakivok!
Esetleg meg is indokolhatnád a véleményed, mert az, hogy "sötét, buta rasszista" vagyok szerinted, az a te véleményed, de mások szerint meg nem vagyok az. Most kinek higgyek? Magyarázd el, és talán felfogom a nagy sötétben a világosságot :)

nakivok 2007.12.21. 10:20:11

Mit teszek az élhetőbb világért?
Arra nevelem a gyerekeimet, hogy tanuljanak, dolgozzanak, vessék meg a rasszizmust, antiszemitizmust, dolgozzanak a közösségükért, segítsenek a rászoruló embereken és állatokon.
Arra nevelem őket, hogy ne kiscsaládban gondolkozzanak, hanem többgenerációs nagycsaládban, mert nagyon nehéz világ jön és csak családi összefogással tudjuk majd átvészelni ártunk és ormányunk reformdühének következményeit. A nagycsalád gazdaságosabb is. Csak meg kell tanulni együt élni és kezelni a súrlódásokat.
Ezt teszem az élhetőbb világért.

PL 2007.12.21. 10:21:13

Egyszer egy ismerős megkért, hogy segítsek nekik autóval levinni segélyt egy szabolcsi falúban élő sok gyermekes családnak, akik telefonon jelentkeztek nála (mert, hogy ő pedig egy ifjúsági szervezet vezetője).
Ez az ember (az ismerősöm) nem kis munka árán (pedig egyébként ne foglalkozik ilyennel), nem kis házalással, nem kevés játékot, édességet, ruhát gyűjtött össze. Három autóval vittük le a sok cuccot.
Mikor leértünk láttuk azt, amire igazából számítottunk is, hogy ez egy roma család. Nem vagyok előítéletes, tehát nem zavart.
Bementünk hozzájuk, viszonylag rend volt, úgy tűnt vártak. Ami azonnal szembetűnő volt, hogy hiányoztak a család férfi tagjai, pedig hát azért ilyen népes családra nehéz férfi nélkül szert tenni. Kérdésünkre elmondták, hogy ők dolgoznak. Oké.
Ahogy kell átadtuk az ajándékokat, aminek a kisebb gyerekek láthatóan örültek is, a nagyobbak azonban mintha egészen más szemmel nézték volna.
Nem sokkal később megjelent az első férfiember is a házban (kb. 22-26 év körüli), meglepően jó öltözve. Kézfogás, üdvözlés, stb.,
Nem sokra rá emberünk kifelé vette az irányt, és láss csodát hirtelen a nagyobb gyerekek is, mind elkezdték – mondván, hogy kiviszik az ajándékokat, majd ott osztoznak rajta – követni őt. Hát ennek már mi is utána nézünk.
Feltűnés nélkül ment ki egyikünk. Kint a ház mögött álltak a „férfi emberek”, piros zsiguli, szakadt merci, ahogy kell. Nagyban ment a szortírozás, ami eladható az a csomagtartóba, a többi nem kellett senkinek.
Később persze megjelentek a szomszédok is, ők is szerettek volna segélyt, de ők már listával jöttek át, jó lenne élő hal, ruha, olcsó játék nem kell…
Nagy csalódás volt mindenkinek. Nem a saját energiámat és pénzemet sajnálom, hanem azt, hogy ez lehet, hogy valaki másnak tényleg sokat jelentett volna, és végül nem egy játék automatában köt ki.

Crei 2007.12.21. 10:23:16

Balkáni Gerle:

A közepébe találtál! Grat.

deziré döbbenet 2007.12.21. 10:32:04

munkát, kenyeret!

abszolut nem értek veled egyet!a politika és a kormány feladata az hogy megteremtse a lehetőséget arra hogy ilyen dolgok ne történjenek meg, hivatalokkal, hivatalnokokkal stb.DE!a hivatalnok feladata az hogy kimenjen, ellenőrizzen,\"kimentsen\". Senki nem fogja a kezét fogni hogy anyukám figyu itt haldoklik egy purdé, Jackson klán meg elissza a segélyt!A kormány létrehozza a lehetőséget, elemzések és tanulmányok alapján!
Itt kurva nagyot hibázott a védönő, a polgármester, a szomszédok, a falu , az EMBEREK (állitólag ennek nevezik magukat), de ne lepödjünk meg...itt a MAGYAR VALÓSÁG(SHOW)BA MINDIG A BAJ MEGTÖRTÉNTE UTÁN VAN REAKCIÓ és nem megelőzés..

Player71 2007.12.21. 10:38:11

És hány ilyen lehet még az országban? Ha nem is halnak meg, de az állandó fázástól, alultápláltságtól esetleg verésektől soha nem lesznek szerencsétlenek egyenlő emberek, olyan szinten nem tudnak felkapaszkodni, hogy mire 18 lenne és dolgoznia kéne, nem csak alultáplált lesz, hanem egy szellemi nyomorék is, mindemellett az ingerszegény környezet, stb. stb.... Szóval mi lesz ezekből a szerencsétlenekből és a másik 5 testvérből?
Nem kéne a nagyokosoknak végre fölfogni, hogy a segélyezésnek ez a formája, ahol totál lepukkant, alkoholista szülők a gyerekek számával növekedve csak több segélyt kapnak abszolút zsákutca?Mert nem játékokra, esetleg könyvekre, fűtűsre használják, hanme jórészt saját magukra, piára, cigire.
Na egyes politikusainknak talán nem is olyan nagy baj ez, mert politikailag kifizetődő milliókat ilyen szegénységben tartani, hiszen nekik más igényeik már nincsenek (ehess, alhass, szerethess(itt mondjuk dughass)), 4 évenként egy kis segélyemeléssel, nyugdíjemeléssel meg is vannak a szavazatok. Aztán még ott van egy sereg "megélhetési" szociológus és jogvédő is, akiknek így szintén van munkájuk, van miről írni, beszélni, de megoldást még egyik sem nagyon mutatott föl.(És kedves Posy lehet elmélkedni arról, hogy mit olvastunk "klasszikus" konzervatív és szoclib nézetekrő, ebben az elmúlt évek tanulságai szerint a szoclib elit vitte a prímet, míg a másik oldalnak kicsit érettebb elképzelései voltak a segélyezésről).

MikePatton 2007.12.21. 10:39:47

Elborzaszt ez az egész dolog... De kár volna az autópályákra, meg összgazdasági dolgokkal előjöni. Van ilyen máshol, nálunk fejlettebb országokban is.
Nincs jó megoldás. Nem tudod ezeket kiiktatni, mindig lesznek senkiházi aljanépek, akiknek abszolut nem fontos egy emberélet. Sajnos a demokrácia ami nálunk van, magában hordozza azt a veszélyt, hogy érdemben egyes ügyekkel akkor kezdünk el foglalkozni, ha már tragédia van... Ez a post is a tipikus példája ennek...Most téma lett... Eddig nem nagyon találtunk ilyen bejegyzéseket... Ha heteken/hónapokon/éveken keresztül arról lett volna szó, hogy emberek álljunk már Mo.-n x ezer gyerek alultáplált, csinálni kéne valamit, mert felelősek vagyunk értük, legyen bármilyen is a bőrszíne, akkor azt mondom igen ez már valami... Addig az egész csak szájtépés... egy hét múlva már mindenki leszarja az egészet, nem is nagyon fogunk emlékezni rá...

alibi borz árny (törölt) 2007.12.21. 11:00:59

A közömbösség ellen már feltalálták a gyógyszert:

www.police.hu/bejelentesek

ORFK központi zöld szám: 06 (80) 201-303
ORFK Telefontanú (bűncselekmények): 06 (80) 555-111
ORFK Bejelentés (rendőri jogsértések) 06 (80) 204-830
ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda: 06 (80) 201-295
BRFK SMS-vonal hallássérülteknek: 06 (20) 9000-107
BRFK Drog segélyvonal: 06 (80) 202-502
BRFK Vagyonvédelmi Osztály: 06 (80) 201-343
BRFK Kaptár csoport (ingatlancsalások): 06 (80) 323-232

kavics 2007.12.21. 11:05:10

Aki nem látta ezt a filmet feltétlenül nézze meg, mert idevág:

Idiocracy

"Ha valaki azért nem akart eddig gyereket, mert lehetséges pokoli jövőjétől fél, az nézze meg ezt a filmet. A sztori kiemeli azt a tényt, hogy az intelligenciát manapság már nem jutalmazza a szelektálódás. Annak a génállománya öröklődik ma tovább aki ész nélkül nemzi sarjait. Ez párosítva az egyre inkább hülyülő népet kiszolgáló kereskedelmi társadalom szerves részét képező szórakoztatóiparral már egy egész lehangoló jövőképet sejtethet, minden nukleáris háború vagy globális felmelegedés veszélye nélkül. A képlet egyszerű: ha én (140 IQ) jólmegfontoltan csak egy vagy két porontyot produkálok, számolva azzal, hogy majd etetnem meg iskoláztatnom kell, és a putriban a Béla (89 IQ) viszont felcsinalja az egész szomszédságot, akkor elképzelhető, hogy az én két 140 IQs porontyom egyetemista lesz, de a döntéshozásban (szavazatijog pl) és a tovább szaporulatban Béla leszármazottjai (~90 IQ) lesznek a nyerők. Ne vidd tovább a gondolatot. Nézd meg a filmet és ismerd fel a párhuzamokat a mai és az 500 évvel későbbi világ között!"

Hála a szoclib kormány elmúlt intézkedései is erősítik a romákat, hogy a gyerekcsinálásból éljenek meg...A gyerek meg amit látott a szüleitől azt viszi tovább!

Koe 2007.12.21. 11:09:30

Szerintem a gyermek háziorvosa és a védőnő a fő felelős. Elsősorban az Ő kötelességük lett volna észrevenni és megelőzni ezt a tragédiát!
A testvérek sorsa vajon mi lesz?
És hányan vannak azok a gyermekek, akiken még most kellene segiteni amig nem késő?

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2007.12.21. 12:48:58

miert van az... hogy van valami poszt, ami normalis dolgot fejteget, es relative ertelmes emberek cserelnek benne eszmet....
DEEEE

mindig felbukkan egy ket baromarcu megvezetett majom, aki szerint az ORBAN/GYURCSANY tehet rola es az ORBAN/GYURCSANY eltavolitasa elhozna a kanaant?????

Miert kell ezeket a marhakat olvasni mindenhol??? Fazert nem mentek a sajat kocsog politikai forumaitokba es ott anyazzatok egymast es osztjatok az eszet.

Ezelotti alkalommal egy KUTYAS forumon tunt fel egy ilyen elbaszott identitasu user, es a tematol fuggetlenul nekiallt osztani az eszet.

Mike36 2007.12.21. 12:55:45

ez is egyfajta kannibalizmus, csak itt nem megették a gyereküket, hanem elitták :(
egyesek csak azért szaporodnak, hogy majd akkor nem kell dolgozni, a gyerek csak arra kell hogy a pénzt hozza, sittre velük, meg bejátszhatna némi sterilizálás is ha nem lenne alkotmányellenes

Mike36 2007.12.21. 13:00:07

ja és a sterilizálást csak jelen esetben értettem, tehát mivel van 6 gyerek, akik közül az egyik éhanhalt, mert a szülő nem törödött vele, no ők megérdemelnék, hogy ne lehsessen több gyerekük
ugyanis a gyermek felnevelése nem abból áll, hogy kitojom a világra, aztán él ahogy tud

RIO 2007.12.21. 13:03:59

van itt vkinek egyáltalán gyereke rajtam kívül?úgy beszél mindenki mintha a 4es metróról v vmi ingatlanspekulációról lenne szó...

kerozin 2007.12.21. 13:10:39

Az a társadalmi tumor kistakony remélem kopaszkézre jut és megszabadul tőle a világ. Forgott a gyomrom tőle.

Manó 2007.12.21. 13:11:11

Piricsei vagyok. Lehet objektívebben tudom megítélni az itt történteket, mint azok, akik csak mutogatni tudnak és bűnösöket keresni.
Mivel egy kb. 1900 lélekszámú faluról van szó, itt mindenki ismer mindenkit. Olyan faluról van szó, ahol az óvodás és iskolás gyerekek ingyenes okatásban részesülnek, 100%-osan ingyen tankönyvet kapnak, és ingyen EBÉDET! Természetesen tekintet nélkül az etnikai hovatartozásra, mindenki ugyanolyan támogatásban részesül.
A szóban forgó családba 8 szerencsétlen sorsú gyerek született. Egy nyomorékan, őt a születése után rögtön állami gondozásban maradt, haza sem hozták a kórházból, azóta sem látogatják.
Az egy hónappal ezelőtti tragédia után maradt 6 gyerek, óvódás és iskolás korúak vegyesen. A legidősebb általános iskolás, ötödikes. Egy fiatalabb testvér kb.11 éves személyesen kereste fel -szomszédok istápolásával- a polgármestert, és kérvényezte saját maga számára az állami gondozásba vételt. Előtte napokig bújkált. Nem csupán a rossz körülmények, vagy az éhezés elől, mert szerencsére az iskolában nap mint nap tudott étkezni (illetve tudott volna, ha a drága szülő járatta volna) hanem a saját "édes" szülei miatt. Az apa 8 évig ült börtönben emberölés miatt, szabadulása után ha nem ivott, verekedett. Terrorizálta nemcsak a saját családját, hanem a környezetét is... A hatóságok számtalanszor intézkedtek az ügyben, de lehet ott segíteni, ahol nem akarják, illetve erőszakkal támadóan lépnek fel? A alsós fiúcskát állami intézetben helyezték el, de a szülőknek persze ez nem felelt meg, mert így elestek volna a gyerek után járó anyagi támogatástól. Ezért visszaszöktették a gyereket, és napokig bújtatták a hatóságok elől. Mára az összes gyerek állami gondozásban él.
A család számára minden lehetőség megvolt körülményeik javítására, ehhez megkapták a szükséges állami és szociális támogatásokat.
Ezzel élni kellett volna, nem visszaélni.

kerozin 2007.12.21. 13:11:36

Az a társadalmi tumor kistakony remélem kopaszkézre jut és megszabadul tőle a világ. Forgott a gyomrom tőle.

hapcibenő 2007.12.21. 13:20:49

tényleg borzasztó. de túlzásba ne essünk: egy 13 hónapos gyerek még nemigen szaladgál, és főleg nem turkál a szemétben....

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2007.12.21. 13:29:41

Érted, adót fizetsz, meg ilyen-olyan járulékokat, amiből ő alkoholt vásárol. Miért nem lehet a szociális segélyt közmunkához kötni? Akkor legalább csinál valami értelmeset, munkaidő alatt rá van figyelve, stb. Amennyiben a gyerek nem jár iskolába, bevitetem, ha kell, rendőrrel. Őt a kirendelt közmunkahelyre úgyszintén. Ha így nem vállalja, akkor elveszem a gyerekeit, berakom intézetbe, tőle elveszem a lóvét, és ha éhen döglik sem kap újra, csak akkor, ha betartja a játékszabályokat. Ja, és ha ezek után elkezd "megélhetési bűnözni", akkor a játékszabályok megsérétse súlyosbító körülmény. Pont.
Ha nem tetszik, sajnálom, nehogy már a gyermekei éhen haljanak a miatt, mert ő iszik...

ApaCS · http://biciglizz.blog.hu 2007.12.21. 13:31:17

rocky, kerozin!
Bazmeg anyátok! Többek között ezért tartunk itt, mert ilyen taknyok is élnek közöttünk mint tik (sic!)!
Szarok a kopasz fejetekre magasról!

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2007.12.21. 13:32:38

Nem hiszem el, hogy senkinek nem tűnt fel a környezetéből, vagy a szomszédságból.

www.lovardakalauz.hu

Koe 2007.12.21. 13:46:21

A szülők ilyen foku "korlátoltsága" esetén a védőnőnek meg kellett volna védeni a gyereket a szülőktől.
A szülő felelőssége, nem csökkenti a védőnői hálózat és a gyermekorvos felelősségét.
"A család számára minden lehetőség megvolt körülményeik javítására, ehhez megkapták a szükséges állami és szociális támogatásokat. Ezzel élni kellett volna, nem visszaélni." - Ez struccpolitika..mivel a gyermeknek esélye sem volt az életre nemhogy minden lehetőséget megkapott volna.

porthosz 2007.12.21. 14:09:52

\"A szülők ilyen foku \"korlátoltsága\" esetén a védőnőnek meg kellett volna védeni a gyereket a szülőktől. \"

Aha... Aztán ezt hogyan képzelted? Hogy a védőnő minden este ott alszik náluk? esetleg megdugatja magát ő is a részeg férjjel? Vagy hogy?
Erős a gyanum hogy ez a \"család\" BE SEM ENGEDTE a védőnőt. Akkor az mit csináljon egy részeg emberölésért lecsukott vadállattal? Na és ha kijön a rendőr? Nagy ügy lecsukják az apját 24 órára... és aztán?

Az a baj hog te is csak olyan nagyokos vagy aki soha nem látott még ilye ncsaládot közelről. De nem is kell ehhez cigány család, én magam is sok magyar családot láttam ahol pl az apa alkoholista volt ráadásul abból a fajtából amelyikk agressziv lesz ha iszik. Ekkor mit csinálsz? HA kijön a rendőr nem tehet semmit csak ha úgy agyonverte valamelyik családtagját hogy már vér folyt. Egyébként SEMMIT nem tehet a rendőr mert ilyenek a törvényeink. Max beviszik az örse a fickót, másnap kiengedik (mert ugye nincs miért benn tartani) hazamegy megint leissza magát és megint legyilkolja a családját.
ENNYI.

Mocsokgyurcsány 2007.12.21. 14:10:30

A ROHADÉK GYURCSÁNY ÉS AZ MSZP-SDZSZ GÖRÉNYEK MIATT VAN MINDEN ROSSZ EBBEN AZ ORSZÁGBAN.
KI AKARJÁK CSINÁLNI A MAGYAROKAT.
Államilag irtanak miket, lásd utcai terrortól egészen az EÜ törvényig.

Koe 2007.12.21. 14:32:37

A baj az, hogy meghalt egy védtelen kisgyerek. Senki nem segitett neki.

drbubó 2007.12.21. 14:41:08

Egyszerű a megoldás: Bármilyen "segíííííj"-t csak munkában álló, dolgozó emberek számára folyósítani!!! A GYES-t, GYED- et és még a fene tudja, hányszáz jogcímen adott segélyt a gyermek IQ-jához kötni - 120 alatt fizessenek a szülők, 140 felett legyen mondjuk havi 2 millió nettó (persze ha a kölökből közgazdász, politikus, vagy jogász lesz, úgy természetesen vissza az egész!!)... A társadalomnak nem debil hülyékre, hanem "kiművelt emberfők sokaságára" van szüksége.

lukl 2007.12.21. 15:43:49

porthosz 2007.12.21. 09:52:51 és
Manó 2007.12.21. 13:11:11
:
Akinek feladata és munkája vigyázni a gyerekek életkörülményeit és ezt nem teszi, -legyen oka erre bármi, bármi!-, az LOP. Szóljon és fel van mentve a munka alól, ne meressze a seggét a semmiért.
Olyanért vesz fel pénzt amit nem végzett el.
(Tudom, ez nagyon sok helyen van így.)

Itt ez picit súlyosabbá vált:
Munkaköri foglalkozás közben felelőtlenségből/hanyagságból elkövetett emberölés.
(Szerintem, de nem vagyok kalapos, sem jogász.)

Amúgy mindenki elmegy ...-ba ha belekever ebbe az esetbe bármilyen politikát vagy gazdasági tervezést.

Báj.

lévy 2007.12.21. 15:49:16

mindannyian a saját börünkön érezzük, hogy milyen fontos volt a számunkra anyánk és apánk szeretete. az otthon léte.
Ki ne érezte volna, már kétségbeesett mivoltában, szeretné azt mondani, "gyere, fogd meg a kezem, vigyél haza".

Ezeket a szavakat csak "igazi szülők" érdemlik ki.
Mindenki érzi, ki az akit szülőként el tudna fogadni. Hát akkor a társadalom feladata, hogy ezt a nehezen definiálható dolgot intézményesítse, és segítségével szürje ki a szülőnek képtelen embereket - számukra semmilyen szociális támogatást ne adjon gyerekvállalás esetén.

nakivok 2007.12.21. 16:07:23

Ha egy család egyik gyermekénél a szülő veszélyeztető magatartása miatt!!! indokolt volt az állami gondozásba vétel (a falubeli Manó hozzászólásából ezt vettem ki), akkor hogy lehet az, hogy ugyanannak a családnak a másik gyermeke viszont otthon maradhatott éhenhalni??? Közismert tény, hogy a családon belüli bűnözés területén magas a látencia. De itt a gyermekvédelmi szerveknek hivatalos tudomásuk volt arról, hogy baj van a családban. Itt tehát felelősségrevonásnak van helye a szükséges intézkedések elmulasztása miatt.

nakivok 2007.12.21. 16:10:44

Ja! És mi az, hogy "hazaszöktették" a gyereket az intézeből???
Max. menyasszonyt lehet büntetlenül szöktetni.
A megszöktetett és bújtatott gyerek után is jár a segély?
Valami bűzlik Dániában...

nakivok 2007.12.21. 16:18:54

Pedig ez társadalmi és gazdasági probléma, amit az én adóforintjaimból kellene megoldania az államnak. A világ legkeményebben adóztató állama legyen kedves tenni valamit azért, hogy ebben az országban gyerek ne éhezhessen.
Ennyi adóért cserébe nem azt kérem, hogy magas legyen az életszínvonalam, csak annyit, hogy egyetlen egy gyerek se éhezzen ebben az országban. Amíg csak egy ilyen gyerek van, addig nincs tüzijáték, nincsenek zsíros állami megrendelések. Ezt joggal várom el.

porthosz 2007.12.21. 16:31:15

"Akinek feladata és munkája vigyázni a gyerekek életkörülményeit és ezt nem teszi, -legyen oka erre bármi, bármi!-, az LOP. Szóljon és fel van mentve a munka alól, ne meressze a seggét a semmiért."

Ez nem igy van!
Mert ha rendőrnek mész vagy tüzoltónak vagy katonának akkor benne van a pakliban hogy meghalsz. Na de ha védőnőnek mész akkor hol van az benne a védőnő munaköri leirásában hogy vállalnia kell a kockázatot hogy agyonverik? Simán megtörténik magyarországon hogy a védőnő hátába állitják a baltát.. Ez is benne van a munkaköri leirásban? Szerintem nincs...
Akkor meg miről beszélünk. Az itt a nagy gond hogy adjuk ész nélkül a segélyt a kisebbségnek, azok meg csinálják ész nélkül a gyerekeket mindenféle szülöi felelőségvállalás vagy racionális gondolkodás nélkül. Ez itt a fő gond. Nem állíthatsz minden gyerek mellé őrző védő securityst, de azt meggátolhatod hogy olyanok gyártsanak gyereket akik egy macskát nem birnának eltartani...

BiG 2007.12.21. 16:42:31

"edit"-nek, meg a többi mindenkiremutogató sopánkodónak: ezek a kétlábú gyerekgyilkosok nem valók szülőknek, de még emberi mivoltukat is elitták. Ennyi. Erről kizárólag ők tehetnek, nem a környezet.

De egy szomorú valós tényt megosztok veletek. Volt alkalmam egy ilyen "segítsünk a rászorulókon"-szakemberrel beszélnem, aki kb 2 éve, egy kormányszinten tartott előadás keretében mutatta be erőfeszítéseit, az elköltött sokmillió forint célállomását és tényleg borzasztó állapotokat bemutató slide-show-ját. Megkérdeztem tőle, mint adófizető állampolgár egy szakértőt, ha már az én pénzemet is osztogatják, ugye, hogy szerinte mennyi esély van arra, hogy ez a beleölt nem kevés pénz eredmény fog hozni és végre feltűnik az alagút végén a fény?

Tudjátok, mit mondott? Csak ennyit, csendesen: semmi.

Értitek? S E M M I !!

Tehát lehet mutogatni, felelősöket kikáltani mindenhol, de egy felelős van: az, aki élősködik a többiek nyakán és a saját jövőjét éli föl, a segítő kéz ellenére!
Ugyanis mindenki kerülhet bajba és jó, hogy ha van esélye a túlélésre, de az ilyen alkoholista, utolsó parazitákat nem szabad tömni, hanem be kell fogni munkába, hogy legalább az eltartását termelje ki!

Ja, szó esett Mária Teréziáról és az akkor cigányságról. Nos, anno Terézia megmondta a frankót: vagy letelepednek a rétinégerek és dolgoznak, meg iskolába járnak, vagy katonaság kergeti ki őket. Pont, Fellebbezés nincs.
Ők be is illeszkedtek.

Majd jöttek a kolompár, meg oláh cigányok, a nomád csürhe, a XIX. század végén. Ők nem illeszkedtek be. Azóta se.
Viszont rohadt sokba kerülnek.

Üdv!

Cartman 2007.12.21. 23:46:10

"Az itt a nagy gond hogy adjuk ész nélkül a segélyt a kisebbségnek" Adjuk? Én nem adnám... És nem vállalom az egyetemleges felelősséget azokkal, akik viszont igen. Pláne, hogy az én pénzemből. De hát mit várok? Abból vesznek A6-ost, meg helikoptert is. Ezt azoknak címzem, akik visszautasítják a "gyurcsányorbánozást". Igenis, van felelőssége ennek a politikai elitnek titulált csürhének. Ők építették körénk ezt az élhetetlen rendszert. Ők pofáznak arról, hogy bontsuk le a szeggregációt. Én viszont nekik kívánom, hogy inzultálják a jó édes anyukájukat bélsár-output nyílásán keresztül. Lássam az ő gyereküket cigány osztályban! Költözzenek cigány környékre! Küzdjenek békaperspektívából a szeggregáció ellen! És addig is tosszák szájba a vacogó cápát... Ne a szerencsétlen védőnőre húzzuk már rá a vizes lepedőt!

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2007.12.29. 16:03:24

Kár azon ugrálni hogy hu hogyan lehet az ilyesmit megelőzni vagy mi vezethetett idáig.Bárhol, bármikor, bármelyik családban megtörténhet rasztol függetlenül.Talán a gyámügynek számon kellene tartania a 18éven aluli álampolgárokat és az ellátásukat rendszeresen ellenőrizni.
süti beállítások módosítása