HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondas (35) megmondás (9) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Darth Vader a kismamákat sarcolná...

2008.06.14. 13:53 :: oeruelt

Az ember néha csak fülel, micsoda marhaságokat tudnak eregetni a magukat kompetensnek gondoló megmondók, ma például az ország "Darth Vadere", Verebes István a Napkeltében. A Nagyúr - Tóth Gábor budapesti rendőr főkapitánnyal beszélgetett, és a különféle demonstrációk, tüntetések kapcsán azt találta mondani, hogy "mennyivel ésszerűbb lenne, ha lenne erre egy cég (mármint a tömegdemonstrációk törvényes rendjének biztosítására), amelyet minden rendezvényszervezőnek igénybe kell venni, és magának kell biztosítani ...miért lenne ez közfeladat, hogyha valaki akar tüntetni, vagy nem tudom én mit, akkor őt az állam pénzén biztosítsák? Én például az adóforintomat nem szívesen adom erre" - tette ki a pontot.

Az ötlet persze lehet akár népszerű is, mint a legtöbb demagóg duma (keressenek a politikusok minimálbért, meg hogy a bűnözés visszaszorításának hatékony fegyvere lehetne a halálbüntetés, meg hogy a füvesekből lesznek a jövő heroinistái és így tovább...), de körülbelül annyi spekuláció is lehet mögötte - gondolom. Persze lehet, hogy V.I. alaposan átrágta mindezt, de ez inkább a pesszimista változat...

Nem örülök neki, hogy megint szaporodott eggyel azoknak a száma, akik ugyan nem szűnnek hangoztatni azt, hogy ők a demokrácia nagy hívei, ám hajlamosak személyesen maguk kijelölni, hogy hol kellene lennie a határának ennek a demokráciának. Felteszem Verebes is mindenképpen méltányosnak érezné, ha egy békésnek hirdetett felvonulás (mondjuk egy szükséges és demonstratív kiállás az állampolgári jogokért) tüntetőit a büdzséből fizetett rendvédelmi erők óvnák a szélsőségesek támadásától, ám azt a jelek szerint már ferde szemmel nézi, ha mások - mondjuk a még törvényesen működő Magyar Gárda vagy hatvan "Kossuth téri hős" - miatt kell a rend őreit mozgósítani...

Hát bizony, faramuci dolog ez a demokrácia, nem is olyan hatékony, mint mondjuk a felvilágosult abszolutizmus, drágább is, mint beverni mindenkinek a pofáját, de mégis, mit gondol V.I., kiknek kellene még fizetniük, ha demonstrálni szeretnének?

Fizessenek például azok, akik a családon belüli erőszak ellen tüntetnek? Vagy a mozgáskorlátozottak, esetleg a kismamák, amikor kiverik a balhét, hogy a városatyák országszerte szarnak az akadálymentesítésre? Fizessenek a melegek is külön azért, hogy ne dobálják meg őket üvegekkel és ne verjék véresre őket, ha egyszer egy évben jó- vagy rosszkedvükben parádéznak egyet? Fizessenek a pártok is, ha nagygyűlnek, a szakszervezetek, ha tiltakoznak? Mennyit fizessenek azok, akik azért vonulnak, mert elvesztették a lakásukat, tekintve, hogy a romló gazdaság minimálbéréből megélni sem lehet, nemhogy részleteket fizetni?

Felhívnám V.I. figyelmét arra, hogy a rendőrség feladata eddig sem az volt, hogy a milliárdos golfozók városligeti gardenpartyját biztosítsa ingyen, az úgynevezett üzleti vagy társasági vagy akármilyen rendezvények biztosítása eddig is a szervezők gondja volt, a tüntetések rendőrségi biztosításával mi kedves Nagyúr, a demokrácia árát fizetjük!

Lehet ezt nem érteni, lehet ezt nem szeretni, de - szerintem - elég nagy gáz, ha ezt a masszív tudatlanságot az ember ország-világ elé is tárja.

Szólj hozzá!

Címkék: politika rendőrség társadalom verebes megmondas

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr99520039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása