HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Parapiszkológusok

2008.03.31. 08:21 :: oeruelt

Az ember néha oda-odatéved a tévén olyan műsorokra is, amelyek arról szólnak, hogy boszorkány lánytestvérek folytatnak örökös harcot a sötétség erőivel, esetleg egy zsaru vagy egy közönséges háziasszony áll kapcsolatban a szellemvilággal és oldja meg így az élők problémáit. De ezzel együtt sem hiszi komolyan senki (hittem én), hogy mindezek akár valós történetek is lehetnének. Hiszen a Star Treket, az Alient meg a Termnátort is nézzük, sőt a Harry Pottert is, de ha kilépünk az utcára, nem kémleljük az eget, hogy mikor tűnik fel a Voyager, Sigourney Weaver egy mentőkabinban, esetleg Kalifornia kormányzója meztelenül vagy Daniel Radcliff söprűnyélen. Miért nem hiszi senki David Copperfieldről, hogy igazából varázsló?!
Ám, rátévedtem a Piac&Profit eddig azért inkább realistának gondolt szájtján az Életforma rovatra, ahol azt olvashattam, hogy "Hihetetlen: Kata 9 évesen már látta a szellemeket"!
A lenyűgöző történetből megtudhattam, hogy a kis Kata mindenfélét lát amit mi nem, sőt "11 évesen már egy olyan utcában végzett tértisztítást, ahol hajdanán temető volt, s ez megkeserítette az ott lakók életét". Azta! És mindebben persze egy emberként állt, áll mellette a mama, aki maga sem piskóta, "parapszichológus és egészségfejlesztő terapeuta", vagyis nem csak látja, hanem még érti, magyarázza, fel is használja mindazt, amit a már felcseperedett, kikupálódott kis Kata - állítólag - produkál.
Hogy mi az? Átmentem egy másik honlapra, ahol megtudhattam, hogy a tértisztítás bizony nem a köztisztasági munka egy maszatolós elnevezése, hanem spirituális tevékenység! Hisz tán azért vagyunk olyan gyakran "nyűgösek, fáradtak", mert "a földterületek, ahová építkeztünk, előzőleg ...magukba szívták a korábban ott éltek energiáit, és ezek az energiák lesznek dominánsak". Vagyis. a régi piszkos tettek évszázadokig megmaradó "rezgései" hatnak a később ott élőkre, "...a veszekedések, viták, fájdalmas események, betegségek, részegség, ordítozások, verekedések energiái ...kényszerítő hatással lesznek, ...arra kényszerítik őket (vagyis minket), hogy hasonlóképpen viselkedjenek". Ahogy persze jelenkori látogatóink tisztátalan rezgései, vagy elhaltjaink itt nyüzsgő szellemei is csak kavarnak, kavarnak... Ilyenkor jön a csodálatos Kata és az ő mamája, meg a parapszichológia, a szellemek kiseprűzése meg hasonlók. Brrrr... Ja, és ne feledjük, Katának persze "egy fiatal nő elrákosodott méhszájsebét is sikerült meggyógyítani, s azóta is eredményesen kezel rákos betegeket".
Ez az egész sokkal borzasztóbb, mint az Uri Geller nevével fémjelzett show, hiszen ha figyeltünk, ő már az elején igen gondosan megfogalmazta: nem tudja, nem is érdekli, ki hogyan kápráztatja el a nézőket! Aki akarta, kihallotta szavaiból, nem vállal semmiféle felelősséget abban, hogy ki milyen "képességet" vagy trükköt alkalmaz. A "mezei" látókból, jósokból, szelleműzőkből, rontás- és kötés tevőkből, oldókból teljes mértékben hiányzik ez a kikacsintás, ők komolyan bólogatva borítják ránk képességeiket, mindazt a rengeteg szellemi szemetet, amit csak a papír vagy a tévé, a net elbír.
Nem olyan rég, kiváncsiságból mailt írtam vagy tizenöt-húsz olyan "szakembernek", akik földsugárzással, vízerekkel foglalkoznak, ugyan már, vegyenek részt egy olyan, közösen kidolgozandó kísérletben, amelyik megfelelő médiaérdeklődés mellett, tudományos alapossággal tudná bizonyítani: az általuk keresett hatások valóban léteznek, bemérhetők. Kivétel nélkül mindegyikük (többségük válaszolt) elutasította a résztvételt, ilyen-olyan okokra hivatkozva. Ahogy nem hallottam még aurásról, reikisről, aki vállalt volna egy korrekt kontrollvizsgálatot, legalább a diagnosztikai képességeit illetően...
Erősen lenézem hát mindazokat a médiumokat, amelyek a nézettségért, olvasottságért folytatott küzdelemben a valós eseményekkel egy súlyúnak feltüntetve prezentálnak szelleműzéseket, halottlátásokat, még ha egyébként másban profinak, hozzáértőnek mutatkoznak is. Rossz nézni, ahogy lemennek kutyába, nem törődve azzal, hogyan mérgezik meg a legnagyobb baromságokkal az arra fogékonyakat.

2 komment

Címkék: média hülyemagyar parapszichológia

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr70404109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neutral 2008.03.31. 21:07:15

nem érted te az idők szavát, most kéne egy kis orbánfikázó neolibsi poszt. mint egy falat kenyér, ilyen vészterhes időkben, mikor a fidesznáci fasizmus réme ismét vészesen fenyeget.

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2008.04.01. 14:26:23

Minek fikáznék itt, fikának itt vagy te! :)
süti beállítások módosítása