HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Csak figyelj, hogy fűznek be!

2007.11.24. 17:04 :: oeruelt

Fölösleges Áruk Fóruma alakult - olvasom -, és idén is lesz "Ne vásárolj semmit nap"! Tökéletesen egyetértek azzal, hogy semmire nem jó, vagy éppen nélkülözhető tárgyak millióival pazaroljuk Földünk készleteit és növeljük a szeméthegyeket (én magam a cikkben felsoroltakon kívül ide sorolom még a kisgyerekeknek gyártott, beülős, elektromos kisautókat is). Ám nem vagyok olyan naiv, hogy azt higgyem, egy ilyen nap csökkenteni fogja a fogyasztást, vagy hogy ne képzeljem azt, a fogyasztók kiszolgálói ne vennék ki a részüket ebből is. Ez a történet erről szól:

MNVSN



A “Ma Ne Vásárolj Semmit Nap” olyan átütõ sikert aratott, hogy azon még maguk a kezdeményezõk is elcsodálkoztak. Emberek százezrei, vagy talán millónál is többen mondták ki: ma nem vásárolok semmit, és bizony meg is tartották! Programok serege gondoskodott arról, hogy mindenki tudja, mirõl van szó, és úgy általában, zökkenõmentesen menjen minden...

(Háromnegyed évvel korábban:)
Az Egyesült Mûvek nem véletlenül lett Egyesült Mûvek! Jogelõdjei kitartó, szorgos munkával dolgozták meg a piacot, a konkurenseknél mindig egy lépéssel korábban éreztek rá arra, mire vágynak a fogyasztók, így híztak egyre, Kis Gömböcként nyelve el a többi céget, míg igazi óriássá lettek. Hatékonyságuk még most is félelmetes volt, többek közt a legendás brain-stormingoknak is köszönhetõen...

- Nos, akkor az alapelvekben egyetértünk - összegzett az ügyvezetõ -, úgy tûnik, ez egy olyan civil kezdeményezés, amihez érdemes lenne csatlakoznunk. Ki mit tud ehhez hozzátenni? - és várakozón a piackutatás vezetõjére nézett.
- Felméréseink szerint - vágott az a mondandójába - szerencsés esetben akár másfél-kétmillió fogyasztóval is számolhatunk a tárgynapot megelõzõ egy-két napban. Javarészt tizenhét és negyvenöt év közötti, fizetõképes populáció, fõképp a fõvárosban és a nagyobb városokban. Felülreprezentáltak köztük a középiskolások, az egyetemisták, a diplomások, az internethasználók.
- Hogyan tudjuk elérni õket? - szólt a kérdés a marketingkommunikációs vezetõnek.
- E-mailek, fórumok, iskolai lapok, szórólap, vadplakát, némi támogatás a civileknek, no és a támát egészen biztosan felkapja a bulvár is, szinte semmi befektetés nem kell, vagy ha igen, az meghozza a hasznát is - mondta az.
- Mit tudunk a célcsoportnak kínálni? - fordult az igazgató az értékesítés vezetõjéhez.
- A lehetõségek szinte korlátlanok! - mosolygott az szélesen. - Vegyük talán sorra!...

- Emberek, ne feledjétek, még három nap, és itt a Ma Ne Vásárolj Semmit Nap, hát ehhez tartsátok magatokat!- zengte meggyõzõn a negyed éve alakult, és egyre népszerûbb MNVSN199.1 adó mûsorvezetõje. - Mondjatok nemet a mértéktelen fogyasztásra! Toljatok ki a várost elcsúfító reklámtábla-tulajdonosokkal, és hirdessétek magatokon ezt a napot! Húzzatok már most MNVSN pólót, ami száz százalékban pamut, nem szennyezi mûszállal a környezetet! Küldjetek ismerõseiteknek újrahasznosított papírból készített MNVSN képeslapot, ha lehet MNVSN bélyeggel, mert annak öt százalékával a WHO-t támogatjátok! Ne feledjétek, holnapután-után még mi sem szólalunk meg, legyen az a nap a tiszta éter napja, de most jön a reklám!
A pólók szépen fogytak, lelkes önkéntesek árulták azokat is meg a baseball sapkákat is, de lehetett kapni vicces, papír bevásárlótáskát is, amelynek mindkét végén voltak fülek és mindkét vége le volt zárva, kamu bankkártyát MNVSN Bank felirattal, pillanatragasztóval lezárható MNVSN konzervdobozt a pénztárcák elrakásához, és még ezernyi hasonló különlegességet. Bármit is vett meg az ember, biztos lehetett benne, hogy újrahasznosított, természetes anyagot vásárol, és az egyébként mértéktartó ár egy részével hozzájárul valamelyik világszervezet mûködéséhez.
Különösen népszerûek voltak a nagy nap elõtt, mozgóárusoktól beszerezhetõ MNVSN szendvicsek és egytálételek, amelyek tartósítószert és állományjavítókat nem tartalmaztak, hõkezelt és vákumozott tartalmukat pedig elbomló fólia védte. Sokan vettek azokból a kis “segélycsomagokból” is, amelyek MNVSN feliratú fadobozában olyan apróságok voltak, mint egy kis csomag zsebkendõ, néhány biztosítótû, varrótû és cérna, pár sebtapasz, néhány tabletta fájdalom- és lázcsillapító, egy gólyóstoll betét és hasonlók.
Maga a Ma Nem Vásárolok Semmit Nap is hozott még meglepetéseket, hiszen egy csomó, elõzõleg megvásárolt MNVSN termék borítása, vagy egy külön szelvény további szolgáltatások igénybevételére jogosított (arra természetesen gondosan ügyelt mindenki, hogy aznap semmiért se kelljen fizetni, egyik rendezvényen sem). Jól fogyott a hûtõdobozokból a két MNVSN szendvics vonalkódért kapható Ma Ingyen Nyalok krémfagylalt és a három kódért járó Ma Ingyen Kortyolok gyümölcslé is. Valóságos majális hangulat uralkodott nem egy helyszínen, a fõváros központi színpadán óriási érdeklõdés mellett választották meg a Legszebb Nem Vásárló Lányt, egy sereg helyszínrõl pedig az elõzõleg megváltott MNVSN kuponok ellenében tanulságos, buszos városnézésekre lehetett indulni a legnagyobb gyártók, üzemek ingergazdag, ám néha igen lehangoló környezetének megtekintésére. A fogyasztói társadalom nyomasztó kényszereinek ezen a napon ellenszegülõ vásárlók nem egyszer bizony erõsen lehangolódva ingatták a fejüket, amint a lepukkant üzemépületek mellett elgurulva végighallgatták a túravezetõk kommentárjait, például az adott gyártó által fizetett környezetszennyezési bírságokról vagy a GVH által rájuk kiszabott büntetésekrõl. Sokan azt is elhatározták biztosan, hogy másnaptól másvalaki harapnivalóját, italát, samponját szerzik be. Talán csak az Egyesült Mûvek volt kivétel, ahol ezen a napon szabadságot adtak a dolgozóknak, a rendezett telephelyen nem füstölt kémény, a kapun nem száguldoztak ki-be a kamionok...

Az Egyesült Mûveknél, miután egy hét múltán elkészültek a nem mindennapi akció mérlegével, szép pénzt fizettek ki prémiumként. Nem panaszkodhattak sem az értékesítésre, sem az imidzsben nyert haszonra, így hát el is határozták, megtartják a MNVSN199.1-et is, hadd szóljon! Hadd menjenek a reklámok 364 napon keresztül, azt az egyet, amikor nem, majd csak kibekkelik valahogy jövõre is...

1 komment

Címkék: reklám én humor fogyasztás írás napi betevő

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr19240415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hackfy 2008.10.23. 15:19:29

Hát én itt válogattam -válogattam, de nem tudtam hova besorolni ezt a libamáj-védelmi kórképet. Hogyaszongya Négy Mancs (Vier Pratzl) a Lapítvány. Meg a NB. Pogromigazgató Hölgy. csak úgy tolulnak a kérdések itten:
1. Hol a fészkesbe látott a Hölgy libát, négy mancscsal? Netán a tükörbe nézett?
2. Miért fáj neki, hogy a libákat TÖMIK? Bezzeg..Nem úgy mint...?
3. Mennyit lehet keresni egy ilyen píárháborúban?
4. Melyik áruházlánc talált valahol Kelet- pancsisztánban vagy tízezer tonna félrohadt helyi termelésű libamájat, hogy most piaci rést csináljon neki?
Zárósóhaj: bár az lenne a legnagyobb problémánk, itt, a 3 millió koldus országában, hogy zsíros libamájat kell zabálnunk, mely kínzás útján keletkezett.
Utóirat: izgalommal várom, mikor jön a következő állat barát és közli, hogy a tehénnek megalázó és fáj a fejés, a zsemlének melege van a kemencében, etc..
süti beállítások módosítása