HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

A pirézek

2007.11.09. 15:18 :: oeruelt

Kedvelem a fórumozást, jó mulatság. Persze elkerülhetetlen, hogy azok mellett, akikkel lehet, érdemes, kell vitatkozni, bele ne szaladjon az ember igazán sötét és igazán korlátolt egyedekbe is. Ami a legjobban ki tud akasztani, az, ahogyan ezek az elmeroggyantak a maguk magyarságát, fehérségét, hitét, nemét, szexualitását, hagyományait és egyebeit isteni adományként, egyedüli jóként és elfogadhatóként kezelik. Ehhez kapcsolódóan:

A pirézek.

Buzi-e vagy, feka-e vagy, bibsi-e vagy, magyar-e vagy, egyeseknek ellenállhatatlan kényszerük az, hogy beazonosítsák embertársaikat, mielőtt eldöntik róluk, kívánatos-e jelenlétük, egyáltalán a létük. Piréz-e vagy? Lusta pöcs vagy-e, aki csak azért jöttél ide, tejjel-mézzel folyó, csodaszarvassal ékített tartományunkba a te távoli és elmaradott világodból, hogy genya mód visszaélj sűrűn szövött szociális hálónk biztonságával, teleszaporodd isten tudja milyen színű kölykeiddel a Kárpát-medencét, vagy elismered Árpádtól nyert jogunkat e szent földre, és elfogadod-e, hogy kemény munkával, végtelen szorgalommal, nagy-nagy igyekezettel is csak másodrendű polgára lehetsz majd a honnak, de esélyed sem lehet a Magyar Gárda tagságára?
Persze mindenkinek alanyi joga hülyének és bunkónak lenni, így megengedhető, hogy egyesek fejében javarészt a fenti kérdések kavarogjanak (kihasználva a rendelkezésre álló teret), de - kultúrállamban - az is jogos igény, hogy ezek a gondolkodók perspektívikusan egyre csak fogyjanak. Ehhez a vezérelvhez aztán az állam bizonyos forrásokat is rendel, és ha azokat nem nyúlják le pártrendezvényekhez szendvicsre-üdítőre, szóróajándék laptopokra meg hasonlókra az éppen aktuálisan hatalmon lévő politikai garnitúra szürke eminenciásai, akkor számos elszabott, ostoba, demagóg kampány születhet azért, hogy megmondják a népnek a frankót. Körömrágósan izgalmas gyermekrajz kiállítások meg könyvtári beszélgetések hullnak aztán a semmibe, majd mindenki úgy utálja tovább a "másokat", ahogy akarja...
Azt mondják, a legnehezebb az ún. "attitűdök" megváltoztatása. Ezek azok a legbenső, mélyen beágyazódott késztetések, vélemények, értékítéletek, amelyekről többnyire magunk sem tudunk számot adni (pl. "egyszerűen nem szeretek repülni, és kész!"), de amelyek erősen hatnak döntéseinkre. Márpedig a "kívülállókkal" kapcsolatos ellenérzés, elutasítás többnyire ilyen attitűd bennünk, sokkal kevesebbeknek vannak a romákkal, a románokkal, a szlovákokkal, az arabokkal, a bevándorlókkal, a melegekkel és a zsidókkal kapcsolatban személyes, kedvezőtlen tapasztalataik, mint amennyien zsigeri szinten, mások ítéleteire hagyatkozva húzódoznak elfogadásuktól.
Ezeket a beállítódásokat face to face, a másik pofájába olvasva a követendő utat, nem lehet megváltoztatni. Szarik rá az alany. Egyik fülén be, a másikon ki. Ezért kidobott pénz a direkt tudatformálás, és reménytelen lúzerek azok, akik hisznek benne. De szerencsére egynémely civilnek több az esze, mint a magas hivatalnak.
A Népligetben, az autóbusz pályaudvaron futottam bele egy "Figyelj Rá, Adhat Neked" plakátba, és ez a plakát végre nem azt mondja a tízezer éves rovásírásra meg a hátrafelé nyilazás tudományára végtelenül büszke magyarnak, hogy "szeresd a pakisztáni bevándorlókat is", hanem azt, hogy "ismerd meg őket"! Ha pedig szimpatikus lesz, amit megtudsz róluk - remélik az alkotók -, talán kevésbé leszel elutasító velük akkor is, amikor a szervizben a kocsidon kezdenek babrálni, vagy épp a gyereked hátát kezdik kopogtatni a rendelésen.
Részemről köszönöm a Menedékeseknek, hogy egy kicsivel többet tudok Pakisztánról.

2 komment

Címkék: hülyemagyar megmondás xenofóbia emberi jogok okosmagyar társadalmi célú reklám

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr100223572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rig 2007.11.09. 15:55:28

A direkt tudatformálás létezik és sajnos hatásos is. A fiatalok többségénél, a nagyon primitív, nehezen élő embereknél.
Mindent bevéshetnek, bármely irányba.Tanu az összes uralomrajutott politikai -izmus

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2007.11.12. 12:04:13

Ha ez ilyen egyszerű lenne!
Persze, működik a "bevésés", de ahhoz - szerintem - több dolog is kell. Egyrészt az. hogy ne már mélyen rögzült ítéleteket kelljen megváltoztatni, hanem újakat bevinni, másrészt kell hozzá a folyamatos, nagy tömegű ismétlés, hiszen a delikvenset nem elgondolkoztatni és következtetések levonására akarjuk rávenni, hanem szimplán arra, hogy adott kérdésre automatikus választ adjon (lásd, márka bevezetés). Ha nem így lenne, elég lenne kitenni egy csomó plakázoz, hogy +Ne lopj!", "Ne idegenkedj a romáktól!", "A meleg is ugyanolyan ember, mint te!", és hasonlók...
süti beállítások módosítása