HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

"Anyádat termeld ki!" – üvöltené a törvényhozó

2008.01.07. 20:17 :: oeruelt

Gyakorta van olyan érzésem, hogy nem is annyira jogállamban élek, hanem inkább egy valamilyen abszurd darabot, amolyan jogállami paródiát előadó műintézményben, csak hát vagy a poénok túl meredekek, vagy én nem veszem a lapot, de a jóízű röhögés valahogy nem tud összejönni! Mint most például, ezzel a nyomorult sajóládi erdővel kapcsolatban is...
Ugye nem kell részleteznem, az utolsó hír szerint a fatolvajok (142 indított eljárás) kitartó aprómunkájának és a Délbükki Erdészeti Igazgatóság – vélhetően – megfeszített, ám eredménytelen felügyeletének betudhatóan cca. két év alatt(!) 60 % alá csökkent az európai védettségű terület faállománya, erre nosza, az említett igazgatóság (hogy ne kelljen annyira figyelni se, meg hát aki a kicsit nem becsüli...) immár jogszerűen kitermelte a maradékot. Vár állott, ma kőhalom... Még a Kis Vakond is elköltözött, meg a Bambi, meg a dr. Bubó is, mert nincs mit rágcsálniuk, csak a szájuk szélit.
Hogy a körzeti megbízott mit csinált közbe'? Hát, néha feltartóztatta azokat, akiknek a csomagtartójáról lelógott az erdő, de hát nem volt az több sokszor, mint pár ezres, még szabálysértésnek se jó, meg aztán kiába nézegette a fa bütüjét, csak nem volt ráírva, hogy "sajóládi védett erdő, bal alsó hatos védett tölgy". Így aztán ha azt mondta a helyi ős(ki)termelő, hogy eztet így találta, hűvös halomba lerakva az út mellé, mit tehetett volna, hogy beazonosítsa az áldozatokat? Hiába no, sokszor reménytelenül bonyolult ez a nyomozói munka!...
Volt tehát egy erdőnk (európai védettség alatt!), amit mindenki szeme előtt, folytatólagosan szétlopkodtak, ami meg maradt, azt kíméletből tarra vágta az, akinek óvnia kellett volna. Mindeközben pedig rendőrségünk munkavágytól fűtötten, ám jogggal béklyózottan toporgott a csizmájában.
Így aztán, mostan egy nagy szusszanással, le is zárta az ügyet, mint megfejthetetlen, leleplezehetetlen, megtorolhatatlan tettet.

Behúnytam a szemem, és magam elé képzeltem a Parlament parkolóját, ahol képviselőink, törvényhozóink szolgálati gépkocsijait őrizi erősen hunyorogva az Őrezred, vagy ki a bánat. Süt a Nap kurvára, egyszerre csak azt látják, hogy ott valakik somfordálnak, aztán reccsen, pattan valami, kuncogást hoz a szél, hát futnak is a fiúk oda rögvest! De mire odaérnek, szétrebben a szarka nép, csak annyit látni, itt egy darabka felni, ott egy motorháztető lóg le a bringa végéről, a bokor alatt meg visszapillantóval kínál valaki egy kisdedet. Kérdezgetik ám ők szorgalmasan, honnan is van ez meg az, de csak ártatlan bogár szemek merednek rájuk: tanátuk biztos urak, nem tuggyuk honnan van, jó lesz majd valamire! És hát ugye, egyik felni olyan, mint a másik...
Nap telik nap után, honatyáink rozzant autói már a forgalomban tarthatóság határán billegnek, képviselőink talpa alatt fütyül a szél, aztán eljön az a nap is, amikor az Őrezred érvényesíti törvényes jogát arra, hogy a hatvan százalékra leamortizálódott kocsikat trélerre rakják, és nagyjainkhoz forduljanak: mi akkor most kitermelnénk a maradékot!
"Anyádat termeld ki!" – üvöltené a törvényhozó (gondolom), és kapaszkodna Audi 8-asa romjaiba két kézzel, miközben lábával rugdosná a paszományost! "Meg azt a sanghaji nénikédet, akit addig is bámultál, amíg elhordták a seggem alól a kocsit, te impotens barom!" – tenné még hozzá feddőleg.

Aztán arra ébredek, hogy mondja a rádió (vagy a tévé, hol ez, hol az), hogy csinálni kellene egy jobb Magyarországot! Nekem. Mert hogy bennem van. Hát, jelezném a képviselő, törvényalkotó, bűnüldöző, jogszolgáltató és egyéb hölgyeknek, valamint uraknak, hogy más is van bennem, amit szívesen a rendelkezésükre bocsátanék. Puha, meleg ülés esik benne, körülöleli őket, ha nem nagyon mocorognak. Ahhoz pedig értenek.

1 komment

Címkék: politika hülyemagyar bűn megmondas napi betevő

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr33288662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kis pittyegő barátságos zöld mütyürke 2008.01.10. 11:07:26

hát ez olyan jó írás, hogy röplapre nyomtatnám, és sírva osztogatnám a faarcú, kőszívű, takonyerkölcsű pesti népnek.

komolyan, annyira szégyellem magam, magyar mivoltom, amikor a szétlopott erdőre gondolok, jobban, mint a köztársasági elnök, akinek ugye környezettel, természettel, dobban a szíve, pedig ő most aztán biztos nagyon szégyelli azt is, hogy a világra jött, ez egészen biztos.

fáj.
süti beállítások módosítása