HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Meztelen Mikulás

2007.12.12. 14:10 :: oeruelt

Bocs, egy kicsit elkéstem a történettel, de azért még aktuális valamennyire. Jó szórakozást!

Meztelen Mikulás

A Kisbéka utcába még alig köszöntött be október idusa, de a környék lakói máris megpakolva, díszcsomagolós dobozok és szatyrok alatt görnyedve kezdtek járni-kelni. Az emberek ragyogtak és fel voltak villanyozva, akár a fák, közben pedig izgatottan csereberélték a híreket, éppen mit, mennyiért érdemes beszerezni. Csak úgy zsongott a környék, mindenkit magával ragadott az előrehozott, karácsonyi vásárlási láz. A Kisbéka utcába beszökött az akciós Mikulás!

A téboly egy ködös éjszakán vette kezdetét, amikor is egy görnyedt, vörös ruhás alak surrant az utcai lámpák gyér fényében kaputól kapuig, mindenhol begyömöszölve valamit a levélszekrénybe. Másnap reggel a kisbékaiak egy emberként silabizálták kakaójuk, kávéjuk vagy kisüstijük fölé hajolva a szórólapot:
"Kedves Vásárlónk!
Mikulásig már csak másfél, karácsonyig alig több mint két hónap van hátra, rajta hát, vesse bele magát igen széles és nagyon engedményes kínálatunkba! Ne húzza-halassza a dolgot, mert szentestére megint síkideg lesz, a családjával üvöltözik majd, kivágja a fenyőt az ablakon, a bejgli odaég, és valaki a kutyát is megrugdossa, az biztos! Jöjjön el hát inkább már holnap - és Bádogvasárnaptól még sokszor - Rendkívüli Hipermarketembe a balradûlõi állomás melletti nagysátorba! Az Üzletvezetõ."

Lapunk természetesen azonnal felkereste az üzletvezetőt, hogy kifaggassa a mindenkiénél korábbi kezdés okairól.
- Nézzék - kezdte Üzletvezető úr (akinek, régi dinasztia révén tényleg ez volt a neve) -, a kiskereskedelem éves forgalmának negyede karácsony előtt jön be. Mi - Üzletvezetőnével és Üzletvezető juniorral - úgy gondoltuk, hozzácsapunk még egy keveset ehhez, és bő két hónapot dolgozunk csak egy évben. Megelégszünk ennyi haszonnal, a többi tíz hónap a pihenésé meg a konkurenciáé. Vigyék ők a húsvétot, a nyarat, az iskolakezdést, kit érdekel?
- Érdekes megközelítés. És honnan szerzik az árut? Honnan ez a hihetetlen olcsóság?
- Hja kérem, nyitott szemmel kell járni! Ha valamit mi meglátunk év közben, hát lecsapunk rá. Nem is képzelné, mennyi kincset rejtenek a szezonvégi kiárusítások, készlettisztítások!
- Melyek a legnépszerűbb termékek?
- Nos hát, itt van például az instant bejgli. Az asszonyok egyre inkább preferálják a kész bejgliket, egyre nő a forgalmuk, és egyre több marad meg belőlük karácsony után. Nos, mi felvásároljuk mind, és a NASA-nál is alkalmazott technológiával - a Nap energiájával - csontra kiszárítjuk. De úgy, hogy porzik, ha erősen ránéz! Ilyentájt aztán újra piacra dobjuk, és otthon csak egy kis gőz fölé kell tartani - legjobb erre a rumos tea -, és máris olyan, mint a régi!
- Értem. És mit kínál azoknak, akik maguk sütnének?
- Nekik is van meglepetésünk, ez a Jajdejó. A dió igen drága, és a diópótló sem olcsó ma már, ezért mi pót-diópótlót kínálunk. Ez egy teljes mértékben természetes alapanyagokból, magtári, vegyes, takarítási hulladékból őrölt különlegesség, és mert összetétele mindig változó, az üzletben "Meglepetés töltelék" fantázianéven találkozhat vele.
- No jó, de azért az ember nem csak az olcsóságokat keresi, ilyenkor - ha mértékkel is -, de kényeztetné is magát! Prémium kategóriában mit ajánlanak?
- Természetesen mi is tudunk igazi finomságokat kínálni, mint amilyenek például üzletünk speciális csokimikulásai!
- Mitől speciálisak?
- Meztelenek.
- Meztelenek? Miért?
- Nézze, egy jó minőségi csokinyúl a következő húsvétig semmiképpen nem áll el, de ha egy jó hideg pincébe leviszik, karácsonyig simán kihúzza! Most dobnánk ki? A ruhája viszont nagyon feltűnő, főleg azzal a kantáros nadrággal meg a hülye kis ecsetjével. Ha viszont levetkőztetjük és a fülét befestjük piros ételszínezékkel, egész jól elmegy meztelen Télapónak! Ha van időnk, vattacukorból még szakállat is csinálunk neki, de anélkül is viszik mint a cukrot.
- Nem üt ki rajta a kakaóvaj?
- De, néha igen, akkor fehér csokinak áruljuk.
- Kihagyhatatlan a szaloncukor! Nos, ebben már tényleg nehéz újat kitalálni, Önök hogyan veszik fel a versenyt a legnagyobb gyártókkal és forgalmazókkal?
- Csomagunk, a "Mama kis kedvence" a kölcsönös haszon felismerésével készült. Bizonyára Ön is találkozott azzal a jelenséggel, amikor a család minden rendű és rangú tagjai kibontják a szaloncukrot a fán, kieszik belőle a csokit, majd a papírt megtévesztő módon ismét elrendezik. Nos, mi eleve olyan kiszerelésben kínáljuk a szaloncukrot - féláron a legnyomottabb árhoz képest is! -, amiben csupán harmincöt-negyven százaléknyi a töltelék!
- Végezetül, nem csak evéssel-ivással telik az ünnep, a fa alá milyen exkluzív ajándékokat tartogatnak?
– Ó, hát igazán sok és remek ajándékunk akad! Ki hinné például ezekről a nosztalgia-földgömbökről, hogy eredetileg az 1953-as, bukaresti VIT-találkozóra készített strandlabdákat lakkoztuk le? Vagy itt vannak a walkman-jeink, mindössze háromszázkilencvenkilenc forintért! Hogy fog örülni az a gyerek, amikor kibontja a fa alatt a dobozt, és a felhúzós emberke majd szépen masírozik fel-alá! Higgye el, aki szeretne valami igazán különleges meglepetést szerezni a szeretteinek, az nálunk biztosan rátalál!

Üzletvezető úr és riporterünk, tekintetét az előttük nyüzsgő tömegre vetette és rajta is felejtette. De nem baj! Ha elmúlt az ünnep, Junior biztosan megtalálja, becsomagolja, és jövő ilyenkor, akciós áron, azt is leemelheti majd valaki a polcról, hogy mint egy kaleidoszkóppal, másképp láthassa vele a világot!

1 komment

Címkék: reklám én humor szolgáltatás fogyasztás írás kisbéka

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8261591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.12. 14:46:12

Pont a közepébe!
Gratulálok! Ez könnyekig megható volt:)))
süti beállítások módosítása