HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Növényi olaj? Beszarás!

2008.08.06. 16:55 :: oeruelt

"Nagyra növök, ha rendszeresen eszem növényi olajból készült ételeket?" - kérdezi egy kiscsávó a plakáton, miközben egy olivás üvegnek dönti a hátát, és vigyorog. Nem hiszem - válaszolnám neki -, szerintem csak össze-vissza szarnád magad tőle, de ehhez egy nagy pohár langyos libazsír is ugyanúgy megfelelne!
A www.nagyranovok.hu (amit az Országos Egészségfejlesztési Intézet tol - gondolom) szándéka persze világos, ne etess a pulyával disznózsíros töpörtyűt abált szalonnával, mert neki is éppen olyan ronda nagy, lecsüngő, disznóforma hasa lesz, mint neked, ossz neki inkább növényi olajat ha már muszáj, akkor sudár marad és egészséges, mindenki be akarja majd csalogatni az ágyába.
No de az isten szerelmére, milyen ételek készülnek növényi olajból?! Én megnéztem, készülni akartam, tisztelt Országos Egészségfejlesztési Intézet, de csak olyanokat találtam, mint például Monemu szantálfa vagy Pünkösdi rózsa szappan tiszta növényi olajból, vagy hogy elhasznált növényi olajból bio-üzemanyag is előállítható, olyan ember is volt, aki egy ausztriai tanulmányúton, a gazdáknál látta, hogy a traktoraikba maguk termelte növényi olajat tankolnak, olvastam, hogy csinálhatnak növényi olajból margarint vagy vajpótlót, sőt növényi olajból készült, ágyba való habmatrac is van a piacon, de növényi olajból készült ételekről (pl. paprikás növényi olajból alkotott csirke nokedlivel és ubisalival, vagy rakott növényi olaj juhtúróval, meg ilyesmik) nem találtam semmit.
Persze át lehetett volna olvasni a plakát szövegét is a nyomtatás előtt, és akkor valakinek eszébe juthatott volna, hogy az "olajból" szót kijavítsa az "olajjal" változatra, akkor értelmes is lehetett volna a dolog. De ki mer belehogyozni mondjuk egy intézeti osztályvezető mondatába? Már ha az volt a tettes, én tulajdonképpen egy bárhol fungáló szövegíróról is simán feltételezem, hogy plakátra visz ilyen baromságot, hiszen itt vagy itt is olvasható, mire nem képes egy nekikeseredett headline faragó, ha csak nem jön egy normális ötlete.
Sokadszor írom le, bár piacgazdaság van, és a férgesének - elvileg - hullania kellene, siralmas, elkeserítő, és a felnövekvő nemzedék nyelvhasználatára, kifejezésbeli igényességére katasztrofális hatású az, ami a reklámokban és az újságok oldalain megjelenik, megjelenhet. Ez nekem még növényi olajjal is nehezen csúszik le.

1 komment

Címkék: reklám nyelv hülyemagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr32603772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zefir 2008.10.05. 22:19:49

Ne felejtsük el azt is megüzenni azért a kiscsávónak, aki látszólag olyan vidáman nyalogatja a növényi olajokat a Kojak-nyalóka helyett, hogy amikor majd eljön a serdülőkora, akkor az ő egyébként beindulni vágyó nemi hormonjai bizony nem fognak dúlni.
Tekintve, hogy a nemi hormonok szintézise koleszterinalapú. Vagyis ahhoz, hogy egészséges legyél, igenis kell a koleszterin. Na persze az, hogy a mi kis hülyegyerekünk nem lesz eléggé férfi, annak társadalmilag persze nem sok a jelentősége, hiszen egy hülyével kevesebb szaporodik...(bocs, szélsőséges vagyok...), de neki azért elég kellemetlen dolog lesz.
Emberek! Egyetek igenis zsírt, ha úgy kívánjátok és kenjetek a kenyérre vajat. Egészséges, természetes, fincsi.
süti beállítások módosítása