HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondas (35) megmondás (9) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

A társadalom két lova

2008.07.07. 09:16 :: oeruelt

Az MDF láthatóan igyekszik egy seggel két lovat megülni. Eleget tennének a paprikás krumpli mellől feltekintő, kőbányait szorongató heteroszexuális nép mindkét zsigeri elvárásának, annak is, hogy rend legyen az utcán, meg annak is, hogy a buzik ne mutogassák mán a seggüket.

Így aztán, menetrendszerűen  megérkeztünk oda, hogy a buziknak nem kellett volna parádézniuk, ha jól megdobálták, megkergették, elverték őket, maguknak köszönhetik, miért nem buzulnak egy csöndés, sötét sarokban, ahol a rendes magyar tévénéző meg a rendes magyar politikus (aki egyébként elítél minden erőszakot!) nem látja.
Hogy a TV2 olyan kérdést tett fel telefonos felmérésre hétvégi magazinjában, amilyent, azon nem csodálkozom - valami ilyesmi volt: hozzájárul-e a melegek társadalmi elfogadásához az, hogy ilyen felvonulásokat tartanak -, nekik hozniuk kell a tízezer telefont, de hogy egy magát demokratának valló párt második embere sem átallja (összeráncolva közben a szemöldökét az attrocitások miatt) a történteket - legalábbis részben - a melegekre kenni, azért már sok a demokráciából!
Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese a Dunának nyilatkozva elmondta, a politikának hagynia kellett volna, hogy a rendőrség végezze a munkáját, hisz emlékezhetünk rá, hogy az először "nyilván hosszas szakmai mérlegelés után" nem engedélyezte ezt a békés tüntetést, "illetve szakmai kockázatot látott benne". De ami "ennél is sokkal fontosabb", lehetett tudni jó előre, hogy botrány lesz, balhé, és ahogy Hock mondta "a szervezőknek most már tényleg le kéne tenni erről a provokatív, kicsit magamutogató cselekménysorozatról, és el kellett volna halasztaniuk ezt a rendezvényt, mert amíg ők maguk nem tudják a rendezvényen, az ő tüntetésükön, az ő felvonulásukon a résztvevők biztonságát garantálni, azt gondolom, nem lehet egy országra ezt rázúdítani"!
"És milyen az országkép!" - helyeselt a músorvezető, megjegyezve, hogy a párhuzamosan Európa-szerte folyó melegfelvonulások képei helyett Európa-szerte a budapesti balhét mutogatták a kinti csatornák.

Szóval az nem baj, hogy a rendőrség össze-vissza szarva magát, a közlekedés akadályoztatásának hajánál fogva előraángatott indokára hivatkozva, először nem akarta engedélyezni a parádét, hiszen az a döntés "nyilván hosszas szakmai mérlegelés" eredménye volt. Az sem baj, hogy annak ellenére, hogy jó előre, hetekkel előre lehetett tudni, balhé lesz, a rendőrségnek mégsem sikerül megakadályoznia sem azt, hogy a maga embereit megdobálják, megverjék, a maga kocsijait felgyújtsák, sem azt, hogy a melegeket megdobálják, megkergessék, sem azt, hogy a balhézók rákényszerítsék akaratukat a felvonulókra és a rendőrségre, sem azt, hogy az esemény alatt és után utcai attrocitások történjenek. A baj az, hogy a melegek - élni kívánva törvényes jogaikkal - ugyanazt akarták csinálni, mint a technoőrültek, a politikai pártok, a Kossuth-tériek, a Kendermagosok, a NANÉ-sok, vagy bárki más.

Alapvető tévedésben vannak az egysíkúan gondolkodók - köztük úgy tűnik Hock Zoltán is -, amikor úgy okoskodnak, a kisebbségeknek (főképp az olyan kirívóan másmilyen kisebbségeknek, mint amilyenek a melegek, vagy akár a lágydrog-használók) tudomásul kellene venniük a többségi társadalom értékítéletét, és megnyilvánulásaikban ahhoz kellene, illene alkalmazkodniuk.
A demokrácia (akár magyar és fórum, akár nem) ugyanis éppen arról szól, hogy a többségnek tudomásul kell vennie azt, hogy a társadalom körén belül olyan kisebbségek is vannak, élnek, amelyek egyben-másban a többségitől erősen eltérő véleményt képviselhetnek, életformát preferálhatnak. Bizony, tudomásul kellene ezt venni, mi több, biztosítani kellene ehhez számukra a jogokat és a feltételeket mindaddig, amíg a törvényeket betartják.
Nincs is több ló sajna, csak ez az egy, hiábavaló dolog másképp helyezkedni - már ha demokráciában szeretne élni az ember. Ez - szerintem - annyira egyszerű dolog, hogy azt Hock Zoltánnak is meg illene értenie.
 

Szólj hozzá!

Címkék: politika rendőrség társadalom emberi jogok nemi identitás

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr11556732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása