HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Fordítva a rendőrlovon

2008.02.19. 17:22 :: oeruelt

Na neee!! Alig röppent el hat év, és máris ott vagyunk, hogy bíróság előtt lehet megbeszélni, jól tette-e pár elszánt ember (élükön az azóta elhíresült Budaházyval), hogy lezárták az Erzsébet hídat? Vajon jogszerű volt-e egy be nem jelentett demonstrációval pár tucat mozgalmárnak (...elcsalták! A választást elcsalták! A választást elcsalták!...) megbénítania a főváros egy részét, a "közérdekű üzem működésének veszélyeztetésével"?
A vádlottak persze nem nyilatkoznak, egy leendő mártír nem védekezik, nem illene az imidzséhez, meg amúgy is megteszi ezt helyettük a köztisztviselői kar valamikori ékköve, a most védőként fungáló Grespik. Nem voltak ezek a derék, a társadalom lelkiismeretét megtestesítő polgárok veszélyesek kérem semmire sem - mondja -, ugyan miért pisztergálják őket, nem is érteni ezt!
Normális ember - szerintem - amúgy csak legyint minderre, mert tényleg nagy az isten állatkertje, azok is beleférnek, akik szolidan elállnak egy hidat, a besurranó tolvaj például nagyobb csibész náluk, persze alapkövetelmény lenne, hogy elkapják őket, és ami kárt okoztak, azt vastagon vajazva fizessék meg az államnak, a fővárosnak, a közlekedőknek. Ha meg ülni is kell miatta, hát üljenek! Jószerével azt nem érteni inkább, hogy ehhez minek tárgyalás, annyira egyértelmű a dolog...
Két szép vonulata azért előtűnik ennek az egész esetnek. Az egyik az, hogy rendőrségünk már akkor sem tudta, hogy mit tegyen, hogyan intézkedjen, pedig a józan paraszti ész ott búvott meg az állományban, főképp a talpasokban, akik ma is vallják: ha akkor frissiben elvontatták volna a torlaszt alkotó kocsikat - akár úgy is, hogy néhány ellenszegülőt megbilincselnek -, gyorsan és hatékonyan le lehetett volna zárni a dolgot, megtisztítani a hidat. De hát, az ilyen döntések a parancsnokokra vannak bízva, azoknak meg, amint megkapják az első rangjelzésüket, rögvest elszáll a bátorságuk, mind fölfele néz, nyújtogatja a nyakát, maga nem mer dönteni semmiben sem. Politikagyanús ügyletekben meg pláne! Hát álltak csak mind, mind lópöcs a hideg vízben, csodára várva.
Nem is lehet csodálni így, hogy kinevelődött egy frusztrált rendőrnemzedék, amelyik ha lépni kell, toporog, ha meg mehet, nem tud megállni a törvényesség határán. Fordítva ülnek a rendőrlovon, amikor önálló döntést kéne hozniuk, akkor utasításra, törvénymagyarázatra váró tehetetlen tömegként viselkednek, amikor meg intézkedhetnek végre, kiélik addigi elfojtásaikat, gyanúsítottakat vernek, hamisan tanúskodnak "kollegalitásból". Pedig egyszerű lenne a feladat: nekik maguknak kellene a törvénynek lenniük!
A másik
említésre méltó aspektus az, hogy lám, megint pár tucat elmeháborodott mozgatja, foglalkoztatja a médiát. Ha jól meggondoljuk, az özvegy patchwork-varrók többen lehetnek ebben az országban az Erzsébet hídi "hősöknél", mégis utóbbiaknak van súlyuk, legalábbis a hírekben. Ahogy a Magyar Gárda is állandó görcsölésre készteti a nyomtatott és elektronikus sajtót, pedig tetszel tudni mennyien vannak az egész országban? Hatszázan. Sok zsákfaluban többen tengődnek!
Elég hát negyven-száz zavaros fejű embernek föl-alá masírozni bárhol ahhoz, hogy hír, mi több, hírfolyam legyen belőlük? Úgy látszik, sajna igen. Talán az is hiányzik a nyugodt közéletből, hogy a hírvadászok megtanulják súlyukon kezelni a dolgokat, ha a MG parádézik Bivalybasznádon, az ne lehessen főoldalas anyag, mert hát minek? Úgy őszintén...
Egyébként remélem, Budaházyt meg a többi főokost végre megfingatja a bíróság, mert az azért mégse járja, hogy nekem a földre köpni sem, neki meg hidat lezárni is...

Szólj hozzá!

Címkék: politika bűn megmondas napi betevő

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr80345934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása