HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondás (9) megmondas (35) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Verőlegények paszománnyal

2008.01.16. 15:52 :: oeruelt

Agyatlan és brutális rendőreink nekünk is vannak, ezt eddig is sejtettük (volt, aki a maga kárán esetleg tudta is), most már az is világos, hogy hazugok is tarkítják soraikat. Persze naivitás lenne azt hinni, hogy ez bárhol a világon másképp van, hisz a rendőr is emberből készül. De a Föld boldogabbik részein mindezt elismerik - no és tenni is igyekeznek ellene - míg nálunk hivatalból ostobák védik a mundér becsületét.
Tételezzük fel, hogy egy megbilincselt embert belökünk egy rendőrökkel teli szobába. Akkor még megvan minden foga, ruházata és haja rendezett, csontjai épek. Ajtócsukás után páran belesnek az ablakon, és nagy tumultust látnak, valaki középen fekszik, körben pedig járnak a kezek meg a lábak, és puffogás hallatszik. Kis idő múltán emberünket visszakapjuk, ám akkor már erősen kócosan, zsebe leszakítva fityeg, szeme alatt monokli, orra csúnyán félreáll és csöpög belőle valamilyen piros testnedv, feltehetően vér. Mire lehet ilyenkor gondolni?...
Nos, ilyen és hasonló jelenetek játszódtak le - utcán és zárt terekben - az utóbbi idők utcai tüntetései alatt, után. Ne feszegessük most, hogy ki mit provolált, mit kapott, és hogy végső soron megérdemelte-e azt, amit kiosztottak neki, az tényként - mindnyájunk védelmében és érdekében! - leszögezhető, hogy a rendőri intézkedés körébe az agresszivitást nem mutató, netán már mozgásában is akadályozott vagy korlátozott egyének (például a földön, felemelt kézzel térdeplők, a járdán heverők vagy az őrizetbe vettek) további bántalmazása semmiképpen nem tartozhat bele!
Mit tehet tehát, sőt, egy demokratikus államban mit kell tennie emberünknek, akit a szobában rendesen meggyepáltak a rend őrei? Hát fel kell jelentenie őket! És mi történik ma Magyarországon akkor, ha egy ilyen feljelentésből tárgyalás lesz? Szorosra zár a testület, a legénység nyom magánat egy format C-t, és úgy nem emlékszik semmire, hogy a főkapitány is megpödri a bajszát tőle! Mindazok a rendőrök, akik esetünkben a szobában voltak, nem hogy azt állítják, ők nem követtek el semmit, még csak azt sem tudják, hogy ki követhette el a dolgot! Ők szunyókáltak, mások hímeztek vagy makramét fontak, ...verés? Nem is hallottak róla!
És bizony, bizony, ilyenkor derül ki, hogy a jogállam néha eléggé szar dolog, az igazság kiderítése néha egészen ellehetetlenül, ha nem használhatunk hüvelykszorítót, vagy nem vezethetünk áramot a delikvensek heréjébe. Ha egy szoba minden rendőre csak a vállát vonogatja, bizony nem tudjuk kideríteni, hogy kik ütöttek, és közülük is ki a legnagyobbat. Ettől persze a tény még tény marad, emberünkből valakik (és egészen biztosan rendőrök voltak!) kiverték a szart is, csak hát nem tudhatjuk, hogy kik?
Mint említettem, a Föld boldogabbik részein ezek a jelenségek nem maradnak következmény nélkül, amellett, hogy igyekeznek úgy formálni a szabályokat, eljárásrendet, hogy a hatalommal való visszaélésre még csak lehetőség se legyen, ha mégis megesik, hát ott fejek hullanak. Azoké, akik bárhogy is felelőssé tehetők a történtekért, vagy egyszerűen azokért az emberekért felelnek, akik vélhetően hibáztak, ráadásul el sem ismerik azt.
Mi történik viszont nálunk? A rendőri vezetés csupán egy következtetést képes levonni az ilyen esetből, mégpedig azt, hogy ahol a bűnös nem nevezhető meg, ott sem bűn, sem hazugság nem történt! A bíró ne pampogjon, hogy a rendőrök nyilvánvalóan hazudtak, hamisan tanúskodtak, pofát súlyba, oszt' annyi! A szakmai tisztességnek, a társadalom irányában érzett felelősségnek még csak a nyomai sem fedezhetők fel egy olyan közleményben, amilyent az esettel kapcsolatban az ORFK közzétett. Mondhatni, az ORFK vezetése - valamilyen tévesen értelmezett bajtársiasságtól vezéreltetve tán - szorosan odazárt az állomány mellé. Piros csíkos sapkában, paszományos nadrágban, a verőlegények mellé. Hát, köszönjük, hogy tudhatjuk, ki hova húz.

Szólj hozzá!

Címkék: politika bűn emberi jogok megmondas napi betevő

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr36299737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása