HTML

Sárga Ház

Senki sem százas egészen. Unalmas is lenne.

Címkék

4 es metró (1) állva pisilés (1) amerika (1) árvíz (1) asztrológia (3) átverés (5) autó (1) baleset (1) bank (1) bankautomata (2) bazmeg (1) best of (4) beszólás (1) bicaj (1) bizarr (1) biztonság (1) bkv (7) botrány (7) bsa (1) bulvár (6) bűn (49) bunkóság (3) bürokrácia (5) celeb (6) cigi (1) civilek (1) demagógia (1) dózsa (1) drog (5) duracell (1) egészség (8) egyház (2) éhínség (1) einstein (1) ékes ilona (1) elektronikus számla (1) élet (1) életmód (4) elsősegély (1) emberállat (8) emberi jogok (24) emberrablás (1) én (26) epilepszia (1) értelem (1) ezotéria (2) ezo tv (1) fair play (1) fakivágás (1) falfirka (1) fika (2) film (3) film (1) fogyás (1) fogyasztás (14) fogyatékosok (2) földönkívüli (1) fradi (1) furcsa (1) gazdaság (2) genetika (1) genyaság (1) giccs (2) graffiti (1) gvh (1) gyerek (3) gyógyítás (7) győr (1) haiku (1) hervis (1) hízás (1) hollywoodoo (1) hülyearab (1) hülyemagyar (52) hülyeszerb (1) humor (30) idő (1) internet (1) írás (25) isten (3) istván a király (1) jog (21) jótékonyság (2) kaja (1) kampány (1) kémrepülő (1) kereskedelem (2) kína (2) kisbéka (7) kiszel (1) kiszel tünde (1) környezetrombolás (6) közlekedés (2) kreativitás (1) kritika (1) kultúra (5) maggi (1) magyar gárda (4) május1 (1) március 15 (1) máv (2) mázli (1) média (29) megmondas (35) megmondás (9) melegek (6) mese (4) móri bankrablás (1) multi (1) mutyi (1) művészet (1) napi betevő (50) nemi identitás (3) net (1) nyelv (10) okosmagyar (3) ombudsman (1) óriásplakát (1) őrültség (1) otp (1) pákó (1) pákozd (1) parapszichológia (3) pet/ct (1) pia (1) piac (1) pilótajáték (1) pofátlanság (6) politika (52) prosztata (1) provident (2) rablás (2) rasszizmus (1) reklám (20) relativitás (1) rendőrség (17) robbanás (1) roma (3) rtl (5) sárkány (1) scifi (4) sólyom (1) sör (2) sport (1) stohl (1) szalakóta (1) szarrágás (2) székesfehérvár (3) szélsőség (1) szenzáció (1) szex (1) szolgáltatás (15) szórakozás (2) sztár (1) szudán (1) takarékszövetkezet (1) társadalmi célú reklám (3) társadalom (60) teremtes (1) tesco (1) thm (1) tibet (2) törvény (1) transzplantáció (1) tudomány (7) tv2 (2) ünnep (2) upc (1) vallás (3) varjú (1) vasút (1) verebes (1) xenofóbia (1) zászlóégetés (1) zene (3) zsidó (1) zuschlag (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Agyar Gárda

2007.12.11. 21:03 :: oeruelt

Az ember tényleg nem tudja, mi mondjon. Ambivalens gondolatok kavarognak a fejemben, amikor a Magyar Gárda meg különféle "civil csoportok" tatárszentgyörgyi és kerepesi - tervezett - vonulásairól olvasok, hiszen egyrészt arra bíztatnék mindenkit, vonuljon csak nyugodtan, és hangoztassa hagymázas nézeteit bátran, ha már hülyét akar magából csinálni, másrészt viszont azt szeretném, ha a primitívség, szellemi sötétség soha nem jelenne meg közterületeinken és a közbeszédben. Már csak azért sem, mert egyszerűen rossz nézni, hallgatni.
Amikor arról volt szó a fórumokon, hogy egyáltalán megalakulhat-e, megalakuljon-e a Magyar Gárda, teljesen természetesen azon a véleményen voltam, hogy miért is ne? Nem szabad prekoncepciók alapján senkit megakadályozni abban, hogy természetes jogait gyakorolja, márpedig a Gárda előzetes betiltása ilyesmi lett volna. A törvények nem véletlenül születnek, a bíróságok nem véletlenül ítélkeznek azok alapján (még ha néha az igazságérzetet nem is egészen kielégítő módon), nem lehet hát olyan jogos hivatkozás, ami igazolhatná átlépésüket.
A Gárda tettei - no és szellemi vezetőinek, támogatóinak megnyilvánulásai - azóta persze egyértelművé tették azt, hogy milyen elvek mentén, milyen célokért tevékenykedik a szervezet. Kirekesztő, szélsőjobb szemléletű, provokatív csürhe - mondom ma én is.
De még most sem tudom, minden ellenérzésem dacára, minden megnyilvánulásuk dacára, követelhetném-e, kell-e követelnem megszüntetésüket? Annak persze semmi híja, hogy a Magyar Gárda (vagy ma már inkább Agyar Gárda) olyan értéket egyáltalán nem mutatott fel az általában egészségesnek mondható társadalom számára, ami megőrzésre, fennmaradásra méltó lenne, sőt, ám ezzel együtt sem a létük az igazi baj! Képviselik, kinyilvánítják egy olyan, törpe kisebbség világlátását, amely az elsöprő többség számára betegnek, idegbajosnak, ostobának, primitívnek, antiszociálisnak látszik, és bizony, ilyenek is vagyunk! De abból még soha, semmi jó nem született, ha a társadalom nem látta, eltakarta szeme elől testének egy részét, mert ahol gyulladás látszik, ott figyelni kell.
A baj az, hogy nem igazán látni a lob körül a test öngyógyító igyekezetét. A baj az, hogy az említett vonulásokat nem kíséri az út mentén tömött sorban, fegyelmezetten állók hangos fújolása, a média, a politika és a közbeszéd gúnyos kacagása, ujjal mutogatása, a közéleti konzílium "imbecillis" kórképének felállítása.
Az Agyar Gárda agyatlan zombi vonulása médiaeseményként, politikai történésként jelenik meg a tömegkommunikációban, mintha bármilyen elgondolkodtatásra, megfontolásra vagy akár csak megjegyzésre méltó eleme is lenne tevékenykedésüknek.
Akiknek a rend, a törvényesség megőrzése a dolguk, azoknak figyelni kellene rájuk, akiknek viszont a közszereplés, azoknak el kellene felejteni őket! "Mi? Kicsodák? Hogy hol demonstrálnak? - kellene válaszolnia a megkérdezett megmondóknak. - Ne haragudjon, de a legkisebb gondom is nagyobb annál, mint hogy hülyefelvonulásokkal foglalkozzam!" - kellene befejezniük.
És ennyi, az Agyar Gárda belehal a nevetségességbe, súlyát elveszti, elfújja egy roma gyerek kósza szellentése... Ez lenne a szép jövő.

4 komment

Címkék: politika megmondás magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://sargahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr88260841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.11. 21:08:14

A kezdetekkor azt mondtam, a céljaik még csak-csak. De mára egyre inkább úgy tűnik, nem valamiféle cél érdekében, hanem valami (vagy valakik) ellen akarnak tevékenykedni...

aranyhaj.blogspot.com

Páncél Dániel 2007.12.15. 11:18:39

Csak nem ideges vagy? Ugyan mitől lennél az, mert élettapasztalatod nem sok van, azt látom. Ha lenne, akkor lennél csak igazán ideges! Nekem éppen elég van, azért vagyok nyugodt. Halálosan nyugodt. A hagyatékomat háromszor rabolták ki csoportosan, szervezetten, rendőrségi nyomozás, bírósági tárgyalás, fenyegetések, törés-zúzás. Amiben viszont igazad lehet, hogy hamarosan röhejessé válhat a Magyar Gárda. A cigányság foglalkoztatása, vagyis munkahelyek teremtése jelentheti a megoldást. A munkahelyekre viszont megfelelően szakképzett emberek kellenek, ez pedig nem lehet csak az iskolák feladata, ha a gyerek már a családon belül mást lát. A romáknak sajátos kultúrális gyökereik vannak, amelyeket nem szabad figyelmen kívűl hagyni. Baj van, ha a pedagógiai diplomás tanár képtelen ráhangolódni a roma gyerekre és az ordibálásban kimerül a pedagógiai gyakorlata. Az az igazgató, aki azt mondja, hogy elsődleges a nevelés, másodlagos a tanítás, az nem odavaló, mert akkor állandóan eredmény nélkül nevelni fog, tanítani pedig soha! Óriási baj van és a Magyar Gárda csak egy felszini kérdés, mélyebben van a megoldás. Próbálj meg nyugodtabb lenni és főleg azt hidd el, amit te magad megtapasztalsz és nem amit a politika súg. További sikeres blogolást!

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2007.12.16. 10:19:31

Dani, újra elolvastam, most sem tűnik zaklatott írásnak, és akkor sem voltam ideges, amikor beírtam. Nem tudom, neked miből jön ez az érzés.
A Magyar Gárda pedig semmire nem megoldás, még a felszínen sem. Erőt akar mutatni, ergo: élni is kíván vele alkalomadtán. Ahogy Prohászka is mondta: "Azért jöttem, hogy tüzet hozzak a világra, és mi mást akarhatok, mint hogy égjen"?
Kösz, ez a fel-alá vonulgatás zavaros eszmékkel a fejekben, az önbíráskodás belebegtetése nekem semmiképpen nem kell! Ha patchworköt varrnak, vért adnak, felolvasóesteket tartanak, ahhoz semmi hozzáfűzni valóm, de nekem ne izmozzanak az utcán, mert akkor - minden liberalizmusom dacára - azt mondom, takarítsák el őket!

sgsd 2007.12.27. 20:19:42

Ez az írás olyan mintha Gyurcsány és Gusztos álláspontját akartad volna összegezni... Szokásos dumák...
Csúnya szélsőjobb, tegyünk ellene, fogjunk össze, néhány építőnek szánt gondolat, de aztán elsüllyedt a semmibe a szerzőjével együtt...

(Ásítás)

Valami új esetleg?
süti beállítások módosítása